קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות15
מגזין

בטטות אפויות עם איולי זעפרן

בטטות אפויות עם איולי זעפרן
צריך ללא גלוטן, ללא חלב, 30 שלם ותוספת צמחונית? בטטות אפויות עם איולי זעפרן יכולות להיות מתכון אדיר לנסות. מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 4 גרם חלבון, 47 גרם שומן, ובסך הכל של 684 קלוריות. מתכון זה משמש 6. המתכון הזה מכסה 17% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם בטטות נופך, שום, מלח כשר וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לטעים כל כך. מהכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה ו 10 דקות. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כפית של 67%. הציון הזה מוצק. נסו זעפרן איולי, כתום-זעפרן א, ו צדפות מטוגנות עם איולי זעפרן (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים את התנור ל 400 מעלות צלזיוס.דוקרים כל בטטה במזלג בכמה כתמים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
מרכיבים שתצטרך
יםים
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
אופים עד רך, כ 45 דקות.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
3
בינתיים מחממים בסיר קטן את שמן הזית, שמן זרעי הענבים, שיני השום השלמות והזעפרן על אש בינונית-נמוכה עד שהשום רך, כ -15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®שום גויה®
עלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדוליםעלי טימין טריים טחונים, מופשטים מ-3 או 4 ענפים גדולים
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
זעפרןזעפרן
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
4
מסירים מהאש ומניחים להתקרר לחלוטין.
5
מוציאים את השום המבושל בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקרש חיתוך (שומרים את השמן המושרה). בעזרת הצד השטוח של סכין שף מועכים את השום עם קורט מלח עד לקבלת תערובת חלקה; מניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
שמן חדורשמן חדור
שום גויה®שום גויה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
שפים סכיןשפים סכין
1
שמים את החלמונים, מיץ הלימון, 1 כף מים ו 1/2 כפית מלח בקערה בינונית חסינת חום. הביאו כמה סנטימטרים של מים לרתיחה חשופה בסיר בינוני, ואז כבו את האש. מניחים את הקערה עם החלמונים מעל הסיר (לא נותנים לקערה לגעת במים); לטאטא רק עד תערובת הביצים מתעבה מעט, 30 שניות עד 1 דקה, ולאחר מכן להסיר את הקערה מהסיר. בעזרת מערבל ידני או מטרפה מקציפים בהדרגה את השמן המושרה בזעפרן בזרם איטי ויציב עד שהאיולי סמיך וקרמי. (אם הוא נעשה סמיך מדי, מקציפים פנימה 1 עד 2 כפיות מים.)
מרכיבים שתצטרך
שמן חדורשמן חדור
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי1/3 כוס אבקת קקאו של הרשי
זעפרןזעפרן
איוליאיולי
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מערבבים פנימה את השום המבושל המעוך, שום טרי מגורד ו 1/4 כפית מלח. מכסים ומקררים.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®שום גויה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
3
מוציאים את הבטטות מהתנור ומניחים להתקרר מעט. פיצול פתוח מוך את הקרביים עם מזלג. מדללים את האיולי במים, אם רוצים, וכף על הבטטות.
מרכיבים שתצטרך
איוליאיולי
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
יםים
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
מפזרים פטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
5
צילום: ג ' נטל והיירס