ביצים מקסיקניות עטופות
זה עובד היטב כמנה עיקרית במחיר סביר. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 74% , שהוא מוצק. ביצים עלומות עטופות סלמון , ביצים עטופות בבייקון עם פולנטה , וביצים עטופות בבייקון עם פולנטה דומות מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים תנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
מכינים את הסלסה: בבלנדר או במעבד מזון טוחנים עגבניות, שום, בצל, כוסברה, מים, פלפל ג'לפנו ומלח. בסיר מביאים את הסלסה לרתיחה. מבשלים במשך 5 דקות.
מעבירים את הסלסה לקערה ומניחים את הקערה בצד.
מכניסים את העגבניות הקצוצות למסננת, ונותנים להן להתנקז במשך 10 דקות או יותר.
במחבת גדולה מחממים את השמן על אש בינונית.
מוסיפים את הפלפלים, ומקפיצים אותם עד שהם רכים, כ-5 עד 10 דקות.
מוסיפים את הביצים, ומנמיכים את האש לנמוכה. מערבבים מדי פעם בכף עץ, נותנים לביצים להתבשל עד שהן מתחילות להתייצב. הורידו את המחבת מהאש ופזרו פנימה את המלח, הפלפל, 1 כוס גבינת מונטריי ג'ק ואת העגבניות המרוקנות; מערבבים בעדינות.
להניח טורטייה מקמחת על משטח עבודה.
מורחים כ-2/3 כוס ממלית הביצים באמצע הטורטייה. מורידים כף אחת מהשמנת החמוצה על הביצים. מקפלים פנימה את דפנות הטורטייה כדי לכסות חלקית את תערובת הביצים, ואז מגלגלים את הטורטייה, מקפלים פנימה את הקצוות החיצוניים תוך כדי גלגלת, כדי לסגור את תערובת הביצים לחלוטין. ממשיכים בתהליך זה עם שאר המילוי והטורטיות.
מניחים את הטורטיות הממולאות צמודות זו לזו בכלי תבשיל בגודל 10X16 אינץ'. בשלב זה ניתן לכסות את המנה ולקרר אותה עד 24 שעות.
יוצקים את הסלסה על הטורטיות הממולאות, ומפזרים עליהן את 1/2 כוס הגבינה המגוררת. מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים את התבשיל במשך 15 דקות (25 דקות אם הוא היה צונן).