במיה אפגנית
אם יש לך שמן צמחי, במיה, בצל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. . הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. וזה די טוב. מתכונים דומים: קוף אפגני, Afghan Ruz Bukhari, ו אמברוזיה אפגנית-האו-מיווה.
הוראות
מחממים את שמן הירקות במחבת מעל חום בינוני-נמוך. מערבבים את הבצל, ומבשלים עד מרכך וחום כהה, כ -15 דקות. מערבבים את רסק העגבניות עד שלא יישארו גושים.
מוסיפים את הבמיה ומפזרים כורכום, מלח ופלפל.
יוצקים את המים ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים עד במיה הוא מאוד רך והרוטב התעבה מעט, 15 עד 20 דקות. עונה לטעום עם מלח ופלפל שוב לפני ההגשה.