בקר יאקיטורי
תמיד כיף שיש עוד מתכון יפני טעים, אז תנו הזדמנות ל Yakitori בשר. מתאים ל-12 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון ואינו מכיל גלוטן, וחלב יש 73 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. גשו לסופר וקנו רוטב סויה, ג'ינג'ר, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים: בקר Yakitori, בשר טנדרלוין יקיטורי, ו מסיבת ברביקיו בסגנון יפני: עוף Yakitori, בשר בקר עם זנגביל וסויה, 5 תבלין ושומשום צרוב Ahi.
הוראות
כדי להפוך את המרינדה, לשלב את המירין, רוטב סויה, מרק עוף, זנגביל, ושום בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים 1 דקה.
יוצקים את המרינדה לתוך צלחת רדודה גדולה מספיק כדי להחזיק את הבשר ולהניח בצד כדי להתקרר.
חותכים את הבשר לתוך 24 (1 אינץ') ריבועים בעובי 1/2 אינץ'.
מוסיפים את הבשר למרינדה מקורר, מערבבים כדי מעיל שווה, ומקררים לפחות 1 שעה, ערבוב מדי פעם.
חותכים את בצל ירוק קצוץ לשלישים. משרים שיפודי במבוק 12 (4 עד 6 אינץ') במים לפחות 1 שעה.
חוט 2 חתיכות של בשר ובצל ירוק, לסירוגין, על קצה אחד של כל שיפוד. גריל שיפודים עד הבשר משחימים יפה רק קצת ורוד במרכז, על 2 דקות לכל צד.
מעבירים את השיפודים לצלחת או לצלחת קטנה ומפזרים את זרעי השומשום. שים את הצלחת על מגש חימום כדי להתחמם, אם תרצה.
להשרות את הבשר עד 8 שעות, בקירור. עדיף לשפד את הבשר והגריל ממש לפני ההגשה.