ברוקולי בגנה קאודה
ברוקולי Bagna Càudan הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 208 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו שמן זית, שיני שום, ברוקולי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: ברוקולי עם Bagna Cauda, ברוקולי קלוי Bagna Cauda, ו קלוי Bagna Cauda ברוקולי.
הוראות
מחממים את התנור ל 204° עם המתלה בעמדה האמצעית.
בקערה גדולה, לזרוק יחד את ברוקולי ושמן אגוז מקדמיה, ומתבלים בנדיבות עם מלח ופלפל. מסדרים את הברוקולי בשכבה אחת על גיליון אפייה מצופה בנייר כסף.
צלי את מגש הברוקולי במשך 30 עד 35 דקות, או עד רך ונעים, משליך את הברוקולי והופך את תבנית האפייה באמצע זמן הבישול.
בינתיים, להפוך את bagna càuda. מבשלים אנשובי טחון ושמן זית בסיר קטן על אש נמוכה. מערבבים עד אנשובי להמיס לתוך השמן, אשר צריך לקחת 3 עד 5 דקות.
הסר את המחבת מהחום, ומערבבים את פתיתי שום ופלפל אדום.
כאשר הברוקולי נעשה צלייה, להעביר אותו לקערה גדולה, ומערבבים אותו עם רוטב שום אנשובי, גרידת לימון ומיץ לימון.
לא מעריץ גדול של אנשובי? אל תתחרפן, אחי, הם לא ישתלטו על הצלחת. אנשובי רק לשפר את umami!
Reprinted with permission from Nom Nom Paleo: Food for Humans by Michelle Tam + Henry Fong. Nom Nom Paleo copyright © 2013 Michelle Tam & Henry Fong. Published by Andrews McMeel Publishing, LLC.