קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות41
מגזין

ברוקולי בגנה קאודה

ברוקולי בגנה קאודה
ברוקולי Bagna Càudan הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 208 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 15 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו שמן זית, שיני שום, ברוקולי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: ברוקולי עם Bagna Cauda, ברוקולי קלוי Bagna Cauda, ו קלוי Bagna Cauda ברוקולי.

הוראות

1
מחממים את התנור ל 204° עם המתלה בעמדה האמצעית.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
בקערה גדולה, לזרוק יחד את ברוקולי ושמן אגוז מקדמיה, ומתבלים בנדיבות עם מלח ופלפל. מסדרים את הברוקולי בשכבה אחת על גיליון אפייה מצופה בנייר כסף.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
חבילה במנות נפרדות בקירור לבן צ'יפס מקדמיה בצק עוגיות אגוזי מקדמיהחבילה במנות נפרדות בקירור לבן צ'יפס מקדמיה בצק עוגיות אגוזי מקדמיה
1 כף בזיליקום טרי טחון או 1/2 כפית בזיליקום יבש1 כף בזיליקום טרי טחון או 1/2 כפית בזיליקום יבש
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
3
צלי את מגש הברוקולי במשך 30 עד 35 דקות, או עד רך ונעים, משליך את הברוקולי והופך את תבנית האפייה באמצע זמן הבישול.
מרכיבים שתצטרך
1 כף בזיליקום טרי טחון או 1/2 כפית בזיליקום יבש1 כף בזיליקום טרי טחון או 1/2 כפית בזיליקום יבש
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
4
בינתיים, להפוך את bagna càuda. מבשלים אנשובי טחון ושמן זית בסיר קטן על אש נמוכה. מערבבים עד אנשובי להמיס לתוך השמן, אשר צריך לקחת 3 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אנשוביאנשובי
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
5
הסר את המחבת מהחום, ומערבבים את פתיתי שום ופלפל אדום.
מרכיבים שתצטרך
שמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוףשמן זית, בתוספת 2 כפות שמן זית (האיכות הטובה ביותר), לטפטוף
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
כאשר הברוקולי נעשה צלייה, להעביר אותו לקערה גדולה, ומערבבים אותו עם רוטב שום אנשובי, גרידת לימון ומיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
רוטב דגיםרוטב דגים
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
1 כף בזיליקום טרי טחון או 1/2 כפית בזיליקום יבש1 כף בזיליקום טרי טחון או 1/2 כפית בזיליקום יבש
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
7
לא מעריץ גדול של אנשובי? אל תתחרפן, אחי, הם לא ישתלטו על הצלחת. אנשובי רק לשפר את umami!
מרכיבים שתצטרך
אנשוביאנשובי
8
Reprinted with permission from Nom Nom Paleo: Food for Humans by Michelle Tam + Henry Fong. Nom Nom Paleo copyright © 2013 Michelle Tam & Henry Fong. Published by Andrews McMeel Publishing, LLC.