גזר דבש עם דומדמניות וזעפרן
אם יש לך שמן canolan, דבש, דומדמניות, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו זעפרן פילאף מתוק עם אגוזים ודומדמניות, קוסקוס ישראלי עם זעפרן, צנוברים קלויים ודומדמניות, ו גזר מזוגג עם דומדמניות (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול מחממים את שמן הקנולה.
מוסיפים את הגזר פרוס ומבשלים על חום גבוה בינוני, ערבוב מדי פעם, עד מחומם דרך, כ 5 דקות.
מוסיפים את זנגביל טרי, כורכום וזעפרן ומבשלים, ערבוב, עד ריחני, על 3 דקות.
מוסיפים את מיץ תפוזים ודבש ומבשלים עד המיץ מצטמצם זיגוג, על 8 דקות.
מוסיפים את המניה ודומדמניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים מעל חום מתון, מערבבים מדי פעם, עד שהגזר רך והנוזל מעובה, כ -10 דקות.
מעבירים לקערה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.