גלידת הורצ'טה
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 860 קלוריות, 18 גרם חלבון ו 45 גרם של שומן למנה. מתאים ל-3 מנות. אם יש לכם תמצית vanillan, סוכר, חצי וחצי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור קיץ. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. נסו עוגיות תות וגלידת שמנת, גלידת אבוקדו, ו גלידת אבוקדו (לא נטישה) (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר בינוני כבד, שקדים טוסט, אורז, וקינמון על חום גבוה, משליך לעתים קרובות, עד שקדים מתחילים להריח ארומטי, 2 עד 3 דקות.
מוסיפים חצי וחצי, מערבבים לשלב, ומביאים לרתיחה חשופה.
הסר מהחום, לכסות, ולתת תלול במשך שעתיים.
בסיר שני, לטאטא יחד סוכר וחלמונים ביצה עד משולב היטב מעובה מעט.
באמצעות מסננת רשת עדינה או כמה שכבות של גזה, מסננים תערובת חלב לתוך כוס מדידה גדולה או קערה. לחץ בחוזקה על אורז עם כף עץ כדי לשחרר כמה שיותר חלב ועמילן אורז ככל האפשר. חלב מתוח צריך להניב כ 2 1/2 כוסות. להשליך אורז ושקדים.
מעבירים חלב מתוח לסיר עם חלמונים וסוכר להקציף עד לשלב טוב מאוד. שים סיר על חום בינוני ומבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד פודינג טפסים על הגב של כף אצבע סחוב משאיר קו נקי. מערבבים וניל, ואז מלח לפי הטעם.
יוצקים פודינג דרך מסננת רשת בסדר לתוך מיכל אטום וצינה לילה. למחרת, נטישה על פי הוראות היצרן.
להעביר גלידה מיכל צינה במקפיא לפחות 3 עד 4 שעות לפני ההגשה.