ארוחות חמות בתקציב נמוך

תמיד חשוב לאכול טוב ולהקפיד על תקציב. הנה כמה הצעות עונתיות למה לבשל בסתיו הזה שיהיה טעים ולא יעלה לכם הון! אחד היתרונות הגדולים של בישול מזון עונתי הוא שלעתים קרובות הוא הרבה יותר זול מקניית פירות וירקות מיובאים יקרים.

יתר על כן, זו גם הרגשה נהדרת לתמוך במגדלים המקומיים שלך ולהפחית הובלה למרחקים ארוכים של מוצרים. בסתיו הזה, נסו להפיק את המרב משימוש בתפוחי אדמה, שעועית, דלעת ותפוחים. הנה כמה הצעות מהנות לתפריט לכמה קלאסיקות סתיו משפחתיות שלא יוציאו מכם את התקציב!

תחושות מרק

כשאפשר להתחיל להרגיש נגיסה באוויר, סליחה על משחק המילים, אין ספק שהגיע הזמן למצוא סיר בישול גדול ויפה ולהכין מרק. אין דבר ביתי יותר מאשר להגיש קערה נחמדה של מרק בריא, וזה אפילו יותר טוב ומשביע כשזה לא צריך לעלות הרבה ויכול להכין המון מנות.

נתחיל בהצעת קלאסיקה מוחלטת, מרק בצל צרפתי. תקן זה יכול להיות בעל טעם רב והוא יפנה לבני המשפחה הצמחוניים או הטבעוניים. הדבר הפנטסטי באמת במרק המסוים הזה הוא שהבצל זול ותמיד זמין. הטריק העיקרי הוא לקרמל את הבצל כדי לייצר את האיזון הנפלא ביותר של טעמים מתוקים ומלוחים. זה באמת מרק תקציב נהדר, מכיוון שאין מרכיבים יקרים לקנות, והוא מספק טעם שמענג בערב סתווי קר. אל תשכח להשתמש בכל לחם ישן ולהכין כמה קרוטונים, ואז לעצום את העיניים ואתה יכול להיות בפריז!

לשעועית או לא לשעועית

מצרך פנטסטי נוסף כעת הטמפרטורות מאפשרות זה כמובן מרק שעועית. המגוון של שעועית משומרת ושעועית מיובשת גורם לכך שזה זול ופשוט מאוד להצמדה. באופן מסורתי מרקי שעועית נאכלים בכל רחבי העולם וקלאסיקה כמו מרק שעועית ג'וקאי מהונגריה משלב בשר חזיר מעושן, פפריקה מתוקה ושעועית פינטו. הדבר הנפלא בארוחה מהסוג הזה הוא שכל מה שאתה צריך כדי להיות במעין גן עדן של אוכל זה פרוסת לחם טרי נחמד ואולי להוסיף כפית או שתיים של שמנת חמוצה! בואו לא נשכח שיש גם זנים של מרקי שעועית קלאסיים מאיטליה וצרפת שראויים באותה מידה לתשומת לבכם.

קבל דופק (או שניים)

מטבע הדברים אסור לשכוח את האפשרויות הנפלאות שיש לנו בהשריית כמה עדשים. עשיר בסיבים ועשיר בחלבון, אדום, חום או אפילו האפונה המפוצלת הצהובה מספקים לשפים כל כך הרבה הזדמנויות לארוחת ערב דשנה. מה דעתך לנסות מרק עדשים אדומות ועגבניות, כאשר אתה יכול להוסיף הרבה שום וצ'ילי כדי לתבל את השימוש הקלאסי הזה בקטניות. הוספת כורכום למרק הזה רק משפרת את הגוונים העשירים של התפוז למרכיב סתווי זה.

קדירות וסירים חמים

זוהי תקופה נהדרת בשנה לחפור את סיר התבשיל או הסיר האיטי ולשלב את כל הטוב שיש לעונה להציע. אחד האהובים ביותר בסתיו רב שנתי הוא תבשיל דלעת חמאה מבושל בסיר איטי או בסיר קרמי. בתוספת כמות נדיבה של עגבניות, בצל ומעט שעועית, זה גם ממלא וגם מזין. למה לא להוסיף כמה תבלינים הודיים למנה הזו, כמו כוסברה, כורכום וצ'ילי, שטעמם לא רק יעזור להדוף את השיעול וההצטננות העונתית. באופן טבעי, סירים חמים משתנים מאוד, מסיר חם לנקשייר עם תבשיל טלה ונתז של רוטב ווסטרשייר ועד לתבשיל אירי. הדבר הנהדר בסוג זה של בישול איטי הוא שברגע שמתחילים את הדברים, אתה באמת יכול להירגע ולהמשיך ולבחור יין נחמד שילווה את כל הטעמים העשירים האלה.

תפוחים ואגסים

דבר אחד בטוח, תפוחים הם חלק חיוני במנות הקלאסיות של הסתיו. יש מבחר גדול של מדבריות תפוחים אם יש לך כמה קילוגרמים של תפוחים בבית. זה הזמן להתחבר עם השף קונדיטור בפנים ולהכין עוגת תפוחים משפחתית אהובה עם רמז לקינמון ואגוז מוסקט או, אולי, ללכת על טארט תפוחים בסגנון צרפתי יוקרתי יותר. כמו שאומרים בסלנג מחורז קוקני, אחרי כל האוכל הזה, תצטרכו לעלות ב"תפוחים ואגסים", או ליתר דיוק "המדרגות" שלכם למיטה ולישון את כל תענוגות הסתיו האלה. אבל ברצינות, למה שלא תחליף אגסים בתפוחים ותקבל שינוי טעים עם מיטב טעמי העונה!