גלידת לבנדר-אוכמניות
גלידת לבנדר-אוכמניות היא גלידה ללא גלוטן, מזון ידידותי, צמחוני ומספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 163 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור קיץ. גשו לסופר וקנו אוכמניות, סוכר, חצי-חצי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 15% המנה הזאת די גרועה. מתכונים דומים: גלידת לבנדר טבעונית, גלידת ריבת לבנדר אוכמניות, ו עוגת קרם לבנדר אוכמניות.
הוראות
במחבת 1 עד 1 1/2 ליטר מעל חום בינוני-גבוה, מערבבים אוכמניות, סוכר, ו 1/2 כוס מים עד פירות יער מתחילים פופ, 4 עד 5 דקות.
יוצקים תערובת דרך מסננת בסדר להגדיר מעל קערה.
יוצקים אוכמניות לתוך בלנדר. להחזיר סירופ פירות יער למחבת.
מוסיפים לבנדר לסירופ ומערבבים על חום בינוני עד שהסירופ מועשר בטעם, כ-5 דקות. מסננים לתוך בלנדר, הקשה על מנת לחלץ נוזל. זרוק לבנדר.
מוסיפים קינמון ווניל לבלנדר; מערבולת עד שהתערובת חלקה.
יוצקים לתוך קערה, קן במי קרח, ומערבבים לעתים קרובות עד קר, על 15 דקות. מוסיפים חצי-חצי.
יוצקים תערובת צוננת לתוך מכונת גלידה (1 1/2-qt. או קיבולת גדולה יותר). להקפיא על פי הוראות היצרן עד המשרד מספיק כדי לגרוף.
לשרת, או להעביר מיכל להקפיא, אטום, עד 1 שבוע.