גלידת מנטה עם רוטב שוקולד מריר
לך לחנות ותביא קצפת, חלב, שעועית וניל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, וזה די גרוע. מתכונים דומים: גלידת שוקולד מריר, סקופים: ג'ינג'ר מנטה וג' לאטו שעועית אספרסו מצופה שוקולד, ו עוגת שוקולד פאונד עם גלידת תות ורוטב שוקולד מריר.
הוראות
במחבת 3 עד 4 ליטר, לשלב חלב, סוכר, מנטה קצוצה, קליפת לימון, שעועית וניל (אם באמצעות תמצית, להוסיף שלב 3). מערבבים מעל חום בינוני רק עד הסוכר הוא מומס, 1 עד 2 דקות.
בקערה, מקציפים חלמונים כדי להתמזג.
לטאטא בתערובת חלב חם; לחזור למחבת. מערבבים מעל חום בינוני-נמוך, גירוד מחבת עם מרית, עד רפרפת מעילים את הגב של כף בשכבה דקה, 10 עד 12 דקות (לא להרתיח).
יוצקים תערובת דרך מסננת בסדר לתוך קערה גדולה; להשליך קליפת לימון ונענע. לשטוף שעועית וניל, לתת יבש, ושמורה לשימושים אחרים (אם באמצעות תמצית וניל, מערבבים לתוך פודינג מתוח). קן קערה במי קרח ומערבבים תערובת לעתים קרובות עד קר, 20 עד 30 דקות. או לכסות ולהירגע עד קר, לפחות 2 שעות, או עד 2 ימים.
בינתיים, במיכל מיקרוגל בטוח, לשלב שוקולד ושמנת.
חום בתנור מיקרוגל בעוצמה מלאה( 100%), ערבוב כל 30 שניות, עד השוקולד הוא רך, על 1 1/2 דקות בסך הכל. מערבבים עד חלקה.
יוצקים תערובת פודינג לתוך מכונת גלידה (1-qt. או קיבולת גדולה יותר). להקפיא על פי הוראות היצרן עד התערובת היא חזקה מספיק כדי לגרוף, dasher קשה לסובב, או מכונת מפסיק, 25 עד 30 דקות.
סקופ ג 'לאטו קפוא ברכות לתוך קערות, או לג' לאטו מוצק, להקפיא לפחות 1 1/2 שעות או עד 1 שבוע. רוטב שוקולד כפית על ג ' לאטו (אם תרצה, רוטב חם בתנור מיקרוגל בעוצמה מלאה במשך 30 שניות, ולאחר מכן מערבבים).