גלידת תפוזים
גלידה כתומה היא ללא גלוטן וצמחוני קינוח. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 12 גרם של שומן, וסך הכל 351 קלוריות. מתאים ל-3 מנות. זה יהיה להיט בחג הקיץ שלך. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. גשו לסופר וקנו חלמונים, חלב, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: עוגיות תות וגלידת שמנת, גלידת אבוקדו, ו גלידת מקלות תיפוף תוצרת בית.
הוראות
דק באח 2 כפות גרידה מתפוזים, ואז חצי תפוזים לסחוט מספיק מיץ כדי למדוד 1/2 כוס. תשליך תפוזים.
להביא חלב, 1/4 כוס סוכר, קמצוץ של מלח, ו 1 כף גרידה לרתיחה בסיר כבד 2 ליטר, ולאחר מכן להסיר מן החום ולתת תלול 30 דקות.
היכו יחד חלמונים הנותרים 1/4 כוס סוכר בקערה בינונית עם מיקסר חשמלי עד עבה וחיוור, על 1 דקה.
להוסיף תערובת חלב בזרם, לטאטא כל הזמן עד בשילוב היטב.
יוצקים תערובת לתוך סיר אותו ומבשלים מעל חום מתון, ערבוב כל הזמן עם כף עץ, עד מעילים תערובת בחזרה של כף ואוגרים 79° על מדחום (לא נותנים לרתיחה). מיד להסיר מחום ויוצקים דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערת מתכת. מניחים קערה בקערה גדולה יותר של מי קרח ומערבבים עד הקור, 10 עד 15 דקות.
מערבבים במיץ תפוזים ואת גרידת כף הנותרים להקפיא מכונת גלידה.
להעביר גלידה למיכל אטום ולשים במקפיא להקשיח, לפחות 2 שעות.