הליבוט קלוי על מצע מלח
הליבוט קלוי על מצע של מלח עשוי להיות התוספת שחיפשתם. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, ויש בו בסה"כ : 57 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. אם יש לכם מלח ים גס, לימון רגיל, שמן זית, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: הליבוט בגריל עם תפוחי אדמה מלח וחומץ, הליבוט קלוי עם ויניגרט עשבי הדר חם & קלוי, ו ארטישוק קלוי, גזר ושומר עם הליבוט קלוי במחבת.
הוראות
מורחים רמת מלח (כ 1 ב. עמוק)בתבנית אפייה מלבנית 5-6 ליטר או 9 - על ידי 13 אינץ מלבני.
מחממים בתנור רגיל או הסעה 450 עד חם מאוד, כ -20 דקות.
בינתיים, מפזרים צד אחד של הליבוט קלות עם מלח ופלפל.
יוצקים שמן זית למחבת nonstick 10-12 אינץ ' על חום גבוה. כאשר חם, מניחים חתיכות דגים במחבת, צד מתובל למטה, ללא צפיפות; עבודה בקבוצות במידת הצורך. מבשלים עד שחום קל בתחתית, על 2 דקות.
הסר תבנית אפייה מהתנור ולהפיץ טימין וזרעי אורגנו, עלי דפנה, וכל אבל שלוש פרוסות לימון באופן שווה על מלח חם (כמה מלח עדיין יהיה גלוי). להגדיר חתיכות הליבוט משחימים בצד למעלה על עשבי תיבול ומלח, המרווחים באופן שווה.
חותכים פרוסות לימון שמורות בחצי ומניחים חצי פרוסה על כל פיסת דגים.
אופים עד דגים הוא אטום אבל עדיין לח - מחפש במרכז החלק העבה ביותר( לחתוך לבדוק), 15 עד 20 דקות.
מגישים עם שמן עשב לטפטף מעל דגים לפי הטעם.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
הליבוט עובד ממש טוב עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד שאפשר לנסות הוא גיפט מאת קאת 'י לי גיפורד פינו גריג' יו. יש לו 4.8 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 15 דולר.
![GIFFT by Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT by Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
Gifft פינו גריג ' יו פורץ עם אגס תוסס ופירות טרופיים, מאוזן בחומציות חדה ורעננות מעודנת באלגנטיות. היין מציע ניחוחות פרי והדרים מאבן בשלה, ומציג טעמים של מלון, נקטרינה ולימון מאיר, המסיימים קלילים ומרעננים.