המהפך האולטימטיבי: לזניה היא מנה עיקרית של הים התיכון. מנה זו מכילה סביב 35 גרם חלבון 31 גרם של שומן, וסך הכל 565 קלוריות. המתכון הזה מכסה %36 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מתכון זה מ-BBC אוכל טוב יש 60 אוהדים. גשו לסופר וקנו שיני שום שמנמנות, ביצה, עגבניית דובדבנים על הגפן, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -30 דקות. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : המהפך האולטימטיבי: מוסקה, המהפך האולטימטיבי: המבורגרים, ו המהפך האולטימטיבי: טירמיסו.
הוראות
1
הפוך את רוטב הבשר: שמן חום במחבת גדולה, ואז עצה בבצל ומטגנים במשך 5 דקות עד הזהב.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
מים כדי לאפשר
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
2
מוסיפים גזר ושום, ואז מטגנים במשך 2 דקות יותר. מערבבים בשני הבשר, לשבור את החזיר עם כף עץ. מבשלים מעל חום גבוה עד הבשר הוא כבר לא ורוד ומיצים משוחררים.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזיר
שום גויה®
מים כדי לאפשר
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
3
יוצקים יין, לגרד את החלק התחתון של המחבת כפי שאתה מערבבים, ואז לבשל 1-2 דקות עד הנוזל מופחת. טיפ עגבניות טהורות, עגבניות 2 כפות מים, ולאחר מכן מערבבים לשבור עגבניות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
מוסיפים כפית אגוז מוסקט ופלפל, מכסים, ואז מבשלים במשך 1 hr, ערבוב מדי פעם. תטעם ותוסיף מלח אם אתה רוצה.
מרכיבים שתצטרך
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
5
מערבבים בזיליקום קרוע. רוטב יכול להיות מקורר עד 1 יום.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל אדום, קוביות קטנות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
6
בעוד הרוטב הוא רותח, להכין את השכבות האחרות. להטות את התרד לתוך קערה גדולה ויוצקים מעל מים רותחים. לאחר 30 שניות, תרד עצה לתוך מסננת ולשים מתחת למים זורמים קרים בקצרה להתקרר. לסחוט כדי להסיר עודף מים. מקציפים את הביצה בקערה, ואז מערבבים עם ריקוטה, פטרוזיליה, קמצוץ של אגוז מוסקט ופלפל. משרים את יריעות הלזניה בשכבה אחת במים רותחים במשך 5 דקות. (למרות שהחבילה אומרת לא לבשל מראש, אני מוצא שריה משפרת את המרקם.)
עוגת כיכר חמוציות אחת, שמספיק ממנה נחתכת לקוביות בגודל 1/2 אינץ' כדי להניב 2 כוסות (או השתמשו ב-2 כוסות שאריות דנית או סופגניות בשילוב עם חמוציות מיובשות - ראו להלן)
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
לנקז היטב.
8
תנור חום ל 200C / מאוורר 180c / גז
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
9
התחל שכבות.
10
מורחים כמה כפות גדולות של רוטב בקושי לכסות את הבסיס של צלחת ovenproof (20 x 29 x 6cm עמוק). מכסים עם 2 גיליונות של לזניה, ולאחר מכן להפיץ על מחצית הרוטב שנותר. מכסים עם 2 גיליונות לזניה יותר, ואז לפזר תרד באופן שווה על פני.
מרכיבים שתצטרך
אטריות לזניה
כפית אחת של אורגנו מיובש, שליש כף יד מלאה
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
11
מורחים את תערובת ריקוטה על גבי לכסות עם 2 גיליונות לזניה יותר.
קיאנטי, מונטפולצ 'אנו וסנג' ובזה הם בחירות נהדרות לזניה. לזניה צמדה היטב עם יין אדום בעל גוף בינוני עם חומציות גבוהה יותר. סנג 'ובזה, מונטפולצ' אנו וקיאנטי כולם מתאימים לתיאור. אתה יכול לנסות Casaloste קיאנטי Classico Riserva. מבקרים די אוהבים את זה עם 4.4 מתוך דירוג 5 כוכבים ומחיר של כ 28 דולר לבקבוק.