הפיתוי של ינסון (Jansons Frestelse)
גשו לסופר וקנו קרם כבד, בצל, פירורי לחם ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. וזה די גרוע. מתכונים דומים: Janssons Frestelse (הפיתוי של Jansson), הפיתוי של ינסון (תבשיל תפוחי אדמה ואנשובי שבדי), ו Pantain פיתוי.
הוראות
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C). חמאה 9x13 אינץ תבנית אפייה.
מורחים בצל באופן שווה על החלק התחתון של צלחת אפייה מוכן. באופן שווה להפיץ אנשובי על גבי הבצל.
מניחים תפוחי אדמה על גבי אנשובי, ואז לשפוך שמנת כבדה.
מערבבים פירורי לחם יחד עם חמאה מומסת, ואז מפזרים overtop של תפוחי אדמה.
מניחים על תבנית אפייה כדי לתפוס כל קרם אשר בועות מעל.
אופים בתנור שחומם מראש עד שתפוחי האדמה התרככו, הקרם הצטמצם, והמנה הפכה לחום זהוב עמוק, כ -45 דקות.