קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות78
מגזין

וויסקי בריסקט וחשיש בטטה

וויסקי בריסקט וחשיש בטטה
וויסקי בריסקט וחשיש בטטה נטול גלוטן, וללא לקטוז מנה צדדית. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 52 גרם חלבון 29 גרם של שומן, וסך הכל 668 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %41 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם טימין, שמן זית, פלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. זה יהיה להיט בחג החנוכה שלך. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: חשיש בטטה, תפוחי אדמה מתוקים וחשיש חזיר, ו חשיש בטטה.

הוראות

1
מניחים בריסקט בשקית פלסטיק resealable או מיכל.
ציוד שתשתמש בו
חתוך לרצועות בגודל 1/2 אינץ'חתוך לרצועות בגודל 1/2 אינץ'
2
מוסיפים ויסקי, שום, חצי בצל, וקורט נדיב של מלח ופלפל. סגור בחוזקה, לסחוט החוצה כמה שיותר אוויר ככל האפשר, ולנער לשלב ולאוורר לילה, מפנה פעם או פעמיים במהלך התהליך.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
וויסקי.וויסקי.
פירורי בשר צמחוני קפואיםפירורי בשר צמחוני קפואים
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
סוכר אדום גססוכר אדום גס
3
התאם מדפים לתנור למיקומים עליונים ותחתונים-בינוניים. מחממים תנור ל 149°.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
הסר בריסקט מן המרינדה ו לטפוח יבש עם מגבות נייר, הזמנת מרינדה מאוחר יותר.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
5
חום 1 כף שמן בתנור הולנדי או גדול, בטוח לתנור, צלחת קלייה lidded מעל חום בינוני גבוה. בשר העונה עם קמצוץ של מלח ופלפל. כאשר שמן מנצנץ, בשר חום משני הצדדים, על 6 דקות בסך הכל.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1 חבילת חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה1 חבילת חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
6
הוסף מרינדה שמורה יחד עם גזר, עלי דפנה, טימין, ומניה. מביאים לרתיחה, לכסות, ולהעביר מתלה תנור נמוך. מבשלים עד מכרז, על 2 1/2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים1/2 כוס פטריות שיטאקי, חתוכות לרבעים
גב שומן חזירגב שומן חזיר
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
7
בינתיים, לרסס מגש אפייה גדול עם ספריי בישול ומניחים תפוחי אדמה מתוקים על המגש. מתבלים במלח ופלפל, טפטוף עם 1 כף שמן זית וזורקים לשלב. מסדרים שכבה אחת על תבנית אפייה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
טרגון אופציונליטרגון אופציונלי
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
8
מניחים תפוחי אדמה מתוקים על המדף העליון בתנור ומבשלים עד רק מכרז, כ 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
9
מוציאים מהתנור, קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
10
כאשר בריסקט הוא מכרז להסיר מהתנור ולאפשר להתקרר.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
11
הסר בשר מהמחבת וקצוץ לחתיכות קטנות. רוטב זן, שומן נפרד להשליך מוצקים אבל רוטב ריזרב.
מרכיבים שתצטרך
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
12
חום שנותר 1 1/2 כפות שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני גבוה. כאשר השמן חם, מוסיפים תפוחי אדמה מתוקים בשכבה אחת ומבשלים מבלי לזוז עד להשחים היטב, 4 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה1 1/2 פאונד גבינת טאלג'יו, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
13
מוסיפים בצל שנותר, פלפל ופלפלים סראנו. מערבבים לשלב ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד ירקות מתחילים לרכך, 4 עד 5 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
ליים, גרידה מ-1, מיץ משניהםליים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו2 שקיות סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
14
הוסף בריסקט שמור, סירופ מייפל, רוטב ווסטרשייר, ורוטב מחבת מתוח. המשך לבשל, לזרוק מדי פעם, עד ירקות רכים, בשר ותפוחי אדמה משחימים יפה, וטעמים התמזגו. בערך עוד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שעועית ירוקה כבושהשעועית ירוקה כבושה
סירופ מייפל טהור (רצוי בדרגה B), בתוספת 4 כפיות להגשהסירופ מייפל טהור (רצוי בדרגה B), בתוספת 4 כפיות להגשה
1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת1-1/2 כפיות חזרת מוכנה, מסוננת
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות4 עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 כוס תערובת לעוגה צהובה1 כוס תערובת לעוגה צהובה
15
מתבלים בטעם עם יותר מלח ופלפל במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוציםסטייקים ניו יורקיים, עם עצם, אם רוצים
16
מגישים מיד עם ביצים, או להזמין לחמם מאוחר יותר.
מרכיבים שתצטרך
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל