וויסקי בריסקט וחשיש בטטה נטול גלוטן, וללא לקטוז מנה צדדית. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 52 גרם חלבון 29 גרם של שומן, וסך הכל 668 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %41 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם טימין, שמן זית, פלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. זה יהיה להיט בחג החנוכה שלך. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: חשיש בטטה, תפוחי אדמה מתוקים וחשיש חזיר, ו חשיש בטטה.
הוראות
1
מניחים בריסקט בשקית פלסטיק resealable או מיכל.
ציוד שתשתמש בו
טיפים לעוגה - טיפים עגולים #4 ו-#2
2
מוסיפים ויסקי, שום, חצי בצל, וקורט נדיב של מלח ופלפל. סגור בחוזקה, לסחוט החוצה כמה שיותר אוויר ככל האפשר, ולנער לשלב ולאוורר לילה, מפנה פעם או פעמיים במהלך התהליך.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
וויסקי.
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשה
סוכר אדום גס
3
התאם מדפים לתנור למיקומים עליונים ותחתונים-בינוניים. מחממים תנור ל 149°.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
4
הסר בריסקט מן המרינדה ו לטפוח יבש עם מגבות נייר, הזמנת מרינדה מאוחר יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
5
חום 1 כף שמן בתנור הולנדי או גדול, בטוח לתנור, צלחת קלייה lidded מעל חום בינוני גבוה. בשר העונה עם קמצוץ של מלח ופלפל. כאשר שמן מנצנץ, בשר חום משני הצדדים, על 6 דקות בסך הכל.
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
6
הוסף מרינדה שמורה יחד עם גזר, עלי דפנה, טימין, ומניה. מביאים לרתיחה, לכסות, ולהעביר מתלה תנור נמוך. מבשלים עד מכרז, על 2 1/2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזיר
1 בצל מתוק גדול, חתוך לרוחב לפרוסות בעובי 3/4 אינץ'
גב שומן חזיר
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
7
בינתיים, לרסס מגש אפייה גדול עם ספריי בישול ומניחים תפוחי אדמה מתוקים על המגש. מתבלים במלח ופלפל, טפטוף עם 1 כף שמן זית וזורקים לשלב. מסדרים שכבה אחת על תבנית אפייה.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
קורט אחד של פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
תערובת סוכר חום Splenda®
8
מניחים תפוחי אדמה מתוקים על המדף העליון בתנור ומבשלים עד רק מכרז, כ 45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
9
מוציאים מהתנור, קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
כאשר בריסקט הוא מכרז להסיר מהתנור ולאפשר להתקרר.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
11
הסר בשר מהמחבת וקצוץ לחתיכות קטנות. רוטב זן, שומן נפרד להשליך מוצקים אבל רוטב ריזרב.
חום שנותר 1 1/2 כפות שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני גבוה. כאשר השמן חם, מוסיפים תפוחי אדמה מתוקים בשכבה אחת ומבשלים מבלי לזוז עד להשחים היטב, 4 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוף
13
מוסיפים בצל שנותר, פלפל ופלפלים סראנו. מערבבים לשלב ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד ירקות מתחילים לרכך, 4 עד 5 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
ליים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
2 קישואים בינוניים, פרוסים דק לאורך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
טורטיות קמח טריות, להגשה
14
הוסף בריסקט שמור, סירופ מייפל, רוטב ווסטרשייר, ורוטב מחבת מתוח. המשך לבשל, לזרוק מדי פעם, עד ירקות רכים, בשר ותפוחי אדמה משחימים יפה, וטעמים התמזגו. בערך עוד 5 דקות.