זיתים שחורים וירוקים מוקפצים: זית נרי ורדי
זיתים שחורים וירוקים מוקפצים: זית נרי ורדי הוא א ללא גלוטן, ללא חלב, פליאוליתית ולקטו אובו צמחוני ומספק כ 8 מנות. מנה אחת של צלחת זו מכילה כ 2 גרם חלבון, 11 גרם שומן, ובסך הכל 148 קלוריות. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה. מתכון זה מאוכלרשת דורש זיתים מלוחים, מלח,בצל ושום. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. לא הרבה אנשים ממש אהבו את התוספת הזו. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון טוב של 47%. מתכונים דומים: ברווז עם זיתים שחורים וריזוטו זית שחור, עוף מוקפץ עם זיתים ירוקים וכוסברה, ו טפנד זית שחור קל (גם עם גרסת זית ירוקה!).
הוראות
במחבת מטגנת בגודל 12 עד 14 אינץ ' מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את השום. מבשלים על אש גבוהה עד להזהבה, כ -2 דקות, ואז מוסיפים את הזיתים ומבשלים 3 דקות, עד לריכוך.
מוסיפים את רוטב העגבניות, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 עד 20 דקות, ומדי פעם מתבשלים ברוטב העגבניות.
בסיר של 3 ליטר מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל והשום, ומבשלים עד להזהבה רכה ובהירה, בערך 8 עד 10 דקות.
מוסיפים את הטימין והגזר, ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהגזר רך למדי.
מוסיפים את העגבניות והמיץ ומביאים לרתיחה תוך ערבוב לעיתים קרובות. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות עד שהם עבים כמו דגני בוקר חמים. מתבלים במלח ומגישים. רוטב זה מחזיק 1 שבוע במקרר או עד 6 חודשים במקפיא.