חביצת ליקר ביצים
חביצת ליקר ביצים דורשת כ 3 שעות מההתחלה ועד הסוף. מנה אחת מכילה 190 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 6 . זה עובד טוב כמו קינוח. חג המולד יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו תבלין פשטידת דלעת, מלח, סוכר מגורען ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 30% המנה הזאת לא יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: חביצת ליקר ביצים, ליקר ביצים, ו עוגת פודינג חלמונה.
הוראות
מחממים התנור ל 325 מעלות F.
מניחים את ramekins לתוך צלחת אפייה צדדית גבוהה.
מחממים את החלב בסיר קטן על חום בינוני עד חם אבל לא חם.
לטאטא יחד את הביצים, חלמונים, מלח, חצי עוגת דלעת תבלין, וניל, וסוכר. לאט לאט לטאטא את החלב החם לתערובת הביצה.
יוצקים את הנוזל לתוך ramekins ומפזרים את שארית עוגת דלעת תבלין על גבי.
מניחים בתנור ושופכים מי ברז חמים לתבנית האפייה עד כמחצית את הצדדים של הכוסות.
אופים עד פודינג מוגדר סביב הקצוות ופשוט מתנועע מעט באמצע, 35 עד 40 דקות.
הסר מהתנור ולתת להתקרר באמבט המים. מקררים עד מקורר לפני ההגשה, על 2 שעות.