חומץ סיידר ירכיים עוף מטוגן & רגליים עם בצל וצימוקים
צריך מנה עיקרית חלבית חינם וצמחונית? חומץ סיידר ירכיים עוף מטוגן & רגליים עם בצל וצימוקים יכול להיות מתכון נהדר לנסות. מנה זו מכילה כ 15 גרם חלבון 19 גרם של שומן, וסך הכל 703 קלוריות. והוא יספק כ 2 מנות. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קמח, יין, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הקמח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים עם רוטב קרמל כקינוח. נסו סיידר תפוחים-רגלי ברווז מטוגנות עם צימוקים ובצל פנינה, ירכיים עוף סיידר חומץ צלוי, ו ירכיים עוף סיידר חומץ צלוי (מתכונים דומים).
הוראות
יש לשטוף את רגלי העוף ואת הירכיים מתחת למים קרים ולייבש את הטפיחה.
מערבבים יחד את הקמח, 1 כפית מלח, וקורט של פלפל שחור טחון.
מורחים את תערובת הקמח על צלחת רדודה. לדלות את העוף בתערובת הקמח, לנער את כל עודף.לחמם את שמן הזית במחבת ברזל גדולה או יצוקה כבדה או בתנור הולנדי (עם מכסה) מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים את העוף, וצור עד קרום הזהב מתפתח, 3 עד 4 דקות. הפעל לצרוב עד קרום זהוב נוצר בצד השני, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים את הבצל למחבת ומבשלים מעל חום בינוני גבוה, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך מעט, כ 5 דקות.
מוסיפים את המרווה, עלי דפנה, צימוקים ופלפל אדום מרוסק ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל מוזהב ומתחילים להיצמד לתחתית המחבת, כ -5 דקות.
מוסיפים את היין לחום בינוני ומבשלים עד שהנוזל מתקתק, כ-8 דקות. מנמיכים את החום עוד יותר לרתיחה.
מוסיפים חומץ סיידר ומבשלים עוד 2 דקות. מערבבים במלאי ופטרוזיליה. מתבלים קלות במלח ופלפל שחור.להחזיר את העוף למחבת, התרפק אותו לתוך נוזל צליה. מכסים את המחבת ומבשלים על 1 שעה ו 15 דקות על אש נמוכה מאוד.
להעביר את העוף למגש (במידת הצורך) להפחית את תערובת הבצל כדי עקביות הרצוי.