חזה עוף עם תפוחי אדמה ופירה אפונה
זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ו דיאט. עם כפית מתכונים דומים: חזה עוף עם תפוחי אדמה ופירה אפונה, פירה עם אפונה ונענע, ו מחית תפוחי אדמה ואפונה.
הוראות
על תבנית אפייה גדולה, לזרוק את תפוחי האדמה חצויים עם שמן זית מתבלים עם מלח ופלפל. צולים את תפוחי האדמה במשך כ -35 דקות או עד רך משחימים. תניח את תפוחי האדמה בצד. הפחת את טמפרטורת התנור ל-35
בינתיים, במחבת ovenproof גדול, להמיס את 3 כפות חמאה. מתבלים את חצאי חזה העוף עם מלח ופלפל ומוסיפים למחבת, העור בצד למטה, יחד עם ענפי הקורנית. מבשלים על חום נמוך בינוני עד העור הוא השחמה היטב, על 15 דקות. הפעל ומבשל במשך 5 דקות יותר, צולה מדי פעם עם מיצי פאן.
מעבירים את העוף לתנור וצולים במשך כ -15 דקות, עד מבושל דרך.
מוסיפים את העוף לתפוחי האדמה ומתחממים. שמור 3 כפות של שומן מומס מן המחבת.
יוצקים את שאר השומן מהמחבת וזורקים את זרזי הקורנית.
מוסיפים 1/2 כוס היין למחבת ומרתיחים על חום גבוה בינוני, מגרדים את חתיכות השחמה, עד מופחת בחצי, על 2 דקות.
מוסיפים את ציר העוף ומרתיחים עד מעובה מעט, כ 3 דקות.
הסר מהחום ומערבבים את הטימין הקצוץ ו 2 כפות של חמאה צוננת, 1 כף בכל פעם. מתבלים במלח ופלפל.
מביאים סיר גדול של מים לרתיחה.
מוסיפים את האפונה הירוקה, מכסים ומבשלים על חום מתון, ערבוב מדי פעם, עד רך, על 3 דקות.
מסננים את האפונה, מעבירים חצי למעבד מזון פירה גס. מערבבים את מחית בחזרה לתוך האפונה שנותרה.
מוסיפים את השומן השמור מהמחבת יחד עם שאר 2 כפות היין והמטבעה. מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים את חזה העוף ותפוחי האדמה לצלחות. כף אפונה פירה לצד ומגישים עם רוטב המחבת.