חזיר עם ענבים טרגון
חזיר עם ענבים טרגון נטול גלוטן, וללא לקטוז מתאבנים. מנה אחת מכילה עד 8 גר' של חלבון, 3 גרם של שומן, וסך הכל 79 קלוריות. מתאים ל-30 מנות. גשו לסופר וקנו צלעות חזיר, סוכר, ענבים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. נסו עוף טרגון עם ענבים ולינגוויני, עוף צלוי עם ענבים, ערמונים וחמאת טרגון, ו סלט פארו עם ענבים, גבינת עיזים ויניגרט טרגון (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת גדולה מאוד, מחממים את שמן הזית עד מנצנץ. מתבלים את החזיר במלח ופלפל ומוסיפים את הצלעות למחבת. מבשלים מעל חום גבוה בינוני, הופך פעם אחת, עד השחמה קלה וכמעט מבושל דרך, על 6 דקות.
להעביר את החזיר למגש, לכסות באופן רופף ולשמור חם.
מוסיפים את הענבים למחבת ומבשלים עד להשחמה קלה, כ -3 דקות.
מוסיפים את שאלוט וסוכר ומבשלים, ערבוב, עד הסוכר מתמוסס, על 1 דקה.
מוסיפים את החומץ ומבשלים עד כמעט התאדה, על 1 דקה.
מוסיפים את היין ומרתיחים על חום גבוה עד מופחת בחצי, על 3 דקות.
מוסיפים את המניה ומרתיחים עד מופחת בחצי, על 4 דקות.
להחזיר את החזיר וכל מיצים למחבת ומבשלים עד הצלעות רק מבושל, על 2 דקות.
להעביר את החזיר לצלחות. מרתיחים את הרוטב עד עבה ומבריק, על 2 דקות. מערבבים בטרגון ושופכים את הרוטב על החזיר.