קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 20 דק.
מנות24
ציון בריאות1
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםקינוח
מגזין

חמאת בוטנים קרמל בראוניז סחרחר

חמאת בוטנים קרמל בראוניז סחרחר
חמאת בוטנים קרמל בראוניז הוא קינוח אמריקאי. מנה אחת מכילה 274 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -18 גרם שומן . תמורת 45 סנט למנה , מתכון זה מכסה 6% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. והוא יספק כ 24 מנות. אם יש לכם ביצים, סוכר מוסקוודו חום, אבקת אספרסו ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. 13 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. מההכנה ועד הצלחת, מתכון זה לוקח כשעתיים ו-20 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי לא כל כך גדול של 21% . נסו בראוניז סבבה של חמאת עוגיות קרמל , בראוניז פאדג'י מתפתל בחמאת בוטנים , ובראוניז סחרחר של עוגיות וקרם עם חמאת בוטנים שוקולד (מתכונים דומים).

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מביאים את השמנת לרתיחה על אש נמוכה בסיר קטן.
מרכיבים שתצטרך
סוכר מוסקוודו חוםסוכר מוסקוודו חום
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס סוכר מוסקוודו חום בהיר ארוז1/2 כוס סוכר מוסקוודו חום בהיר ארוז
3
מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן על אש גבוהה ומבשלים ללא ערבוב עד לקבלת חום ענברי. טורפים פנימה באיטיות את השמנת החמה עד לקבלת תערובת חלקה ומבשלים במשך דקה.
מרכיבים שתצטרך
סוכר מוסקוודו חום בהיר ארוזסוכר מוסקוודו חום בהיר ארוז
סוכר מוסקוודו חוםסוכר מוסקוודו חום
1/2 כוס סוכר מוסקוודו חום בהיר ארוז1/2 כוס סוכר מוסקוודו חום בהיר ארוז
ציוד שתשתמש בו
סוכר מוסקוודו חום בהיר ארוזסוכר מוסקוודו חום בהיר ארוז
1 כוס (2 מקלות) חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות1 כוס (2 מקלות) חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
4
מסירים מהאש וטורפים פנימה חמאת בוטנים, סירופ תירס, מלח ים ו-1/8 כפית תמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים שתצטרך
6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס
שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גסשוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס
חבילה אחת (3 אונקיות) חצאי פקאןחבילה אחת (3 אונקיות) חצאי פקאן
גבינת פקורינו-רומנו מגוררת טרי, או לפי הטעםגבינת פקורינו-רומנו מגוררת טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
5
מעבירים לקערה ומצננים עד להסמכה בטמפרטורת החדר, כ-30 דקות.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6
שים רשת באמצע התנור וחממו מראש את התנור ל-325 מעלות פרנהייט. מרפדים תבנית אפייה בגודל 9 על 13 אינץ' בנייר כסף, ומשאירים תליה על הקצוות הצרים. מרססים את נייר הכסף והמחבת בתרסיס נון-סטיק.
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
7
שלבו את החמאה, השוקולד הלא ממותק, 2 אונקיות השוקולד המריר ואבקת האספרסו בקערה בינונית מעל סיר עם מים רותחים.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כפית גרידת לימון מגוררת דק1/4 כפית גרידת לימון מגוררת דק
(או ½ כוס) חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות(או ½ כוס) חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
אספרסו מיידיאספרסו מיידי
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
8
נותנים לשוקולד להימס על אש נמוכה, תוך ערבוב תכוף עד לקבלת מרקם חלק.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
9
מסירים מהאש ומצננים מעט, כ-5 דקות.
10
בקערה גדולה טורפים את הביצים, שני הסוכרים, הווניל והמלח עד לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים שתצטרך
דבש הדריםדבש הדרים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
11
טורפים פנימה את תערובת השוקולד המומס עד לאיחוד. מגרדים את דפנות הקערה. מקציפים פנימה את הקמח ב-2 תוספות (הבלילה תהיה סמיכה). מערבבים פנימה את 4 האונקיות הנותרות של שוקולד מריר קצוץ.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כפית גרידת לימון מגוררת דק1/4 כפית גרידת לימון מגוררת דק
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
12
מגרדים מחצית מהבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. בעזרת כף, מורידים כדורים של מחצית מקרמל חמאת הבוטנים כל 2 סנטימטרים מעל החלק העליון של הבלילה. מוסיפים בזהירות את יתרת הבלילה ומחליקים על הקרמל. מחליקים את החלק העליון ומפזרים את הקרמל הנותר מעל. השתמש בסכין חמאה כדי לסובב את הבלילה כדי לקבל אפקט שיש.
מרכיבים שתצטרך
(כגון Crunch Bar)(כגון Crunch Bar)
1/3 כוס מיץ קי ליים טרי1/3 כוס מיץ קי ליים טרי
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ציוד שתשתמש בו
סכין חמאהסכין חמאה
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
13
אופים עד שהחלק העליון מתייצב אך עדיין רך והשוליים תפוחים ורק מתחילים להתרחק מדפנות התבנית, כ-23 עד 25 דקות. קיסם שיוחדר במרכז ייצא עדיין דביק (היו אמיץ!--אפייה נמוכה של הבראוניז היא אחד הסודות למרקם הפושטי שלהם).
ציוד שתשתמש בו
טעם חמאה צלולטעם חמאה צלול
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
14
מעבירים את התבנית לרשת לצינון מלא.
ציוד שתשתמש בו
תפוזים, פרוסים וחצוייםתפוזים, פרוסים וחצויים
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
15
לנתחים הכי מסודרים, מקררים את התבנית כ-20 דקות לפני שחותכים את הבראוניז. בעזרת נייר הכסף, מרימים את לוח הבראוניז מהתבנית. מקלפים בזהירות את נייר הכסף ומניחים את הבראוניז על קרש חיתוך גדול. בעזרת סכין חדה וגדולה חותכים את הבראוניז ל-48 ריבועים. (ניתן לשמור את הבראוניז בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים; ניתן גם להקפיא אותם, עטופים היטב, עד שבועיים).
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות

מרכיבים

57אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)bittersweet chocolate, coarsely chopped, plus 4 ouncesbittersweet chocolate, coarsely chopped, plus 4 ounces110אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)packed light brown muscavado sugarpacked light brown muscavado sugar110אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)packed light brown muscavado sugarpacked light brown muscavado sugar1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)חבילה אחת (3 אונקיות) חצאי פקאןחבילה אחת (3 אונקיות) חצאי פקאן4largesביציםביצים11 קילו קישואים,אבקת אספרסואבקת אספרסו300אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורךצבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך1196 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)0(יכול להיות או להרחיק)מלח משובחמלח משובח1צביטהקמצוץ מלח יםקמצוץ מלח ים129אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)חמאת בוטנים חלקהחמאת בוטנים חלקה50אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק125אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)קמח לכל מטרה בלתי מרוסקקמח לכל מטרה בלתי מרוסק227אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)(2 מקלות) חמאה ללא מלח, לחתוך לחתיכות(2 מקלות) חמאה ללא מלח, לחתוך לחתיכות170אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)high-quality unsweetened chocolate, coarsely choppedhigh-quality unsweetened chocolate, coarsely chopped0(יכול להיות או להרחיק)6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס6 אונקיות שוקולד לא ממותק איכותי, קצוץ גס2(יכול להיות או להרחיק)תמצית וניל טהורתמצית וניל טהור596 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דק1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן

יין מומלץ: קרם שרי, יציאה, Moscato Dasti

קרם שרי, פורט ומוסקטו ד'אסטי הם הבחירות המובילות שלי לבראוניז. כלל נפוץ של זיווג יין הוא לוודא שהיין שלך מתוק יותר מהאוכל שלך. קינוחים עדינים הולכים היטב עם מוסקטו ד'אסטי, קינוחים אגוזים עם שמנת שרי וקינוחי קרמל או שוקולד משתלבים היטב עם פורט. אתה יכול לנסות את Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-23 דולר לבקבוק.
מדיצ'י ארמטה קונצ'רטו למברוסקו רג'יאנו
מדיצ'י ארמטה קונצ'רטו למברוסקו רג'יאנו
אדום אודם עז עם ניחוחות נעימים מתמשכים ופירותיים. יבש אך פירותי בו זמנית. רך ורענן בחיך.