טורט מוקה שוקולד
טורט מוקה שוקולד עשוי להיות בדיוק הקינוח שאתם מחפשים. מתכון זה מספיק ל-16 סועדים . מנה אחת מהמנה מכילה כ -3 גרם חלבון , 16 גרם שומן , ובסך הכל 326 קלוריות . אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מתכון זה מ-Taste of Home דורש סוכר, קמח, פקאנים וחומרי שומן. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח בערך שעה ו-25 דקות . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון גרוע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון) של 0% . נסו את טורט שקדים עם קרום שקדים , טורט שקדים עם שמנת ודובדבנים , ופודינג מוקה שוקולד משולש (מתכונים דומים).
הוראות
לעוגה, הכינו משחה של קקאו ומים; קררו והניחו בצד. בקערה גדולה, הקציפו חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, תוך כדי טריפה טובה לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים פנימה את תערובת הקקאו.
ערבבו את הקמח, סודה לשתייה והמלח; הוסיפו לתערובת המוקצפת לסירוגין עם חלב חמאה, תוך כדי ערבוב טוב לאחר כל הוספה.
יוצקים לשתי תבניות אפייה עגולות משומנות ומקומחות בקוטר 23 ס"מ.
אופים בחום של 175 מעלות צלזיוס במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים במשך 10 דקות לפני שמוציאים מהתבניות לרשת צינון מלא.
למילוי, בסיר, ערבבו קמח וחלב עד לקבלת תערובת חלקה. הביאו לרתיחה על אש נמוכה; בשלו וערבבו במשך 1-2 דקות או עד להסמכה.
בינתיים, הקציפו חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. המיסו את הקפה במים; הוסיפו לתערובת הקרמית יחד עם הקקאו, הווניל ותערובת החלב הקרה. הקציפו עד לקבלת תערובת אוורירית, כ-5 דקות. קפלו פנימה את האגוזים.
חותכים כל עוגה לשתי שכבות אופקיות.
מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה; מכסים בשליש מהמלית. חוזרים על השכבות פעמיים. מכסים את יתרת שכבת העוגה.
לציפוי, בקערה גדולה, ערבבו את השומן והחמאה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים את החלב, המים, תמצית הווניל, המלח וחצי מכמות סוכר הפיתה ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת סוכר הפיתה עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
מורחים ציפוי בין השכבות ומעל העוגה ודפנותיה.
מקשטים בחצאי פקאנים אם רוצים.