כבד עגל מוקפץ עם בצל, לימון ומרווה
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו כבד עגל, שמן זית, מיץ לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. נסו כבד עגל ובצל, כבד עגל ונציאני עם בצל, ו כבד השוק של Grammie Bea ובצל (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול וכבד, מחממים 1/4 כוס שמן זית עד מנצנץ.
מוסיפים את הבצל ומבשלים על חום מתון עד מרכך קלות השחמה, על 10 דקות.
בצלחת עוגה גדולה, מתבלים את הקמח במלח ופלפל. לדלות את פרוסות הכבד בקמח, מתנער כל עודף. במחבת גדולה, לחמם את 1/4 הנותרים כוס שמן זית עד מנצנץ.
מוסיפים את פרוסות הכבד ומבשלים, פונים פעם אחת, עד השחמה ופשוט מבושל דרך, על 5 דקות.
להעביר את הכבד מגש, לכסות באופן רופף עם נייר ולשמור חם.
יוצקים כל שמן עודף מן המחבת.
מוסיפים את המניה ומרתיחים עד מופחת בחצי, על 5 דקות.
מוסיפים את הבצל, מרווה ומיץ לימון ומבשלים 2 דקות; מתבלים במלח ופלפל. כפית את רוטב הבצל והלימון על הכבד ומגישים.