קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות16
ציון בריאות14
מגזין

כיצד להפוך טורטיות תירס

כיצד להפוך טורטיות תירס
כיצד להפוך טורטיות תירס יכול להיות מתכון טוב כדי להרחיב את תיבת המתכון hor d ' oeuvre שלך. מנה אחת מכילה 52 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו1 גרם של שומן. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני מגיש 16 . מתכון זה מ מתכונים פשוט יש 986 אוהדים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular מדהים של 88%. נסו טורטיות תירס מעל חביתות., סלופי ג'ו בטורטיות תירס רכות, ו טורטיות תירס פריך עם עוף וצ'דר (מתכונים דומים).

הוראות

1
You'll need a special corn flour called masa harina for making the tortillas. Masa harina is corn flour that has been treated with calcium hydroxide or "lime" which makes it more nutritious by releasing the niacin in the corn, and easier to digest. Masa flour can be found at Mexican markets or online at Amazon.com. Look for masa harina that is only corn and lime (calcium hydroxide) for corn tortilla making.You can make the tortillas completely by hand, by forming a thin pancake with the dough between your hands. But unless you are somewhat experienced in this method, you'll get more consistent results by using a tortilla press. These too are available in Mexican markets and come either in wood or cast iron. They are available online at Amazon.com. The wooden tortilla press pictured I purchased for about $16 at a local Mexican market in town. You can also roll out the masa with a rolling pin, between pieces of wax paper. To make 16-18 tortillas, start with putting 2 cups of masa flour in a large bowl. (Hint: for added "lift" you can mix in 1/4 teaspoon of baking soda.)
מרכיבים שתצטרך
טורטיה תירסטורטיה תירס
סודה לשתייהסודה לשתייה
קמח תירסקמח תירס
טורטיהטורטיה
בצקבצק
תירסתירס
לייםליים
גלולגלול
ציוד שתשתמש בו
מערוךמערוך
נייר שעווהנייר שעווה
קערהקערה
2
Add 1 1/2 to 2 cups of very warm water to the masa flour (according to the directions on the package, some brands may call for different amounts of water).
מרכיבים שתצטרך
(תערובת תירס מסה)(תערובת תירס מסה)
מיםמים
3
Mix in and let sit for 5 minutes or so. Begin working the masa with your hands to make the dough. Work the dough for several minutes. Press the dough with your fingers and the palms of your hands as if you were kneading bread dough. If at any point through the tortilla making process the dough seems too dry or too wet, add a little more water or masa to the dough.Take a piece of the masa dough and shape it into a ball the size of a plum, or slightly large golf ball. Make about 16-18 balls from the dough. Take two pieces of wax paper or plastic from a plastic bag and cut them to the shape of the surface of the tortilla press. Open the tortilla press and lay one piece of wax paper on the press.
מרכיבים שתצטרך
בצקבצק
טורטיהטורטיה
מיםמים
שזיףשזיף
ציוד שתשתמש בו
שקיות Ziplocשקיות Ziploc
נייר שעווהנייר שעווה
4
Place the masa ball in the center.
5
Place another piece of wax paper over the masa ball. Gently close the press and press down, until the dough has spread to a diameter of 6 inches.
מרכיבים שתצטרך
מורחיםמורחים
בצקבצק
ציוד שתשתמש בו
נייר שעווהנייר שעווה
6
Heat a griddle or a large skillet on high heat. Working one at a time, hold a tortilla in your hand, carefully removing the wax paper on each side. Allow the tortilla to rest half on your hand, and half hanging down, and gently lay the tortilla down on to the skillet. Start working on pressing the next tortilla. Cook the tortilla on the hot pan for 30 seconds to a minute on each side. The tortilla should be lightly toasted and little air pockets forming.
מרכיבים שתצטרך
טורטיהטורטיה
ציוד שתשתמש בו
נייר שעווהנייר שעווה
מחבתמחבת
7
Remove the tortillas to a tortilla warmer lined with dish towel or paper towels, or wrap them in a dish towel to keep them warm.
מרכיבים שתצטרך
עוטףעוטף
ציוד שתשתמש בו
מגבות ניירמגבות נייר
מגבות מטבחמגבות מטבח
8
Serve immediately or refrigerate and reheat.