כרוב מוקפץ ומצה פארפל ' Spaeztle
כרוב מוקפץ ומצו פארפל ' Spaeztle הוא חלב חינם מנה צדדית. והוא יספק כ 8 מנות. מנה אחת מכילה 161 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. אם יש לכם כרוב, שומן עוף, מצה farfel, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 10 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח היהודי. נסו פודינג מצה פרפל, מלית מצה פרפל, ו מצה בריי מוארת aka מצה מטוגנת (מתכונים דומים).
הוראות
בקערת ערבוב גדולה, להכות את הביצים 1/4 כפית מלח.
הוסף את farfel ולזרוק אותו היטב בביצה כדי מעיל המצות ביסודיות.
מורחים את farfel על תבנית אפייה ומניחים בתנור 177° במשך 45 דקות, או עד שיזוף זהוב, מסירים אותו לאחר 15 דקות ומפרידים את המצות על ידי פירוק אותו באגרופים. המצות עשויות להיות חמות מדי בשבילך להתמודד, אז ייתכן שיהיה עליך לתת לו להתקרר כמה דקות כדי לעשות את זה. הקפד לסגור את דלת התנור בזמן ההמתנה. אולי תצטרך לעשות את זה פעמיים, אחרי עוד 15 דקות בערך. המטרה היא להפריד כל פיסת מצה מצופה ביצה.
כאשר המצות כבר קלוי, להפריש. לחלופין, להכין ככל יום קדימה: לשמור על farfel מיובש בטמפרטורת החדר בקערה מכוסה.
חותכים את הראש של כרוב לשניים לחתוך את הליבה הקשה. לגרוס את הכרוב דק ככל האפשר. שוטפים היטב במסננת, ואז מתייבשים היטב.
לקלף את הבצל, לחתוך לחצי דרך קצות השורש, ולאחר מכן לחתוך לפרוסות דקות.
במחבת 12 אינץ ' או גדול יותר, לחמם את שומן העוף או חמאה.
מוסיפים את הכרוב והבצל, מתבלים עם 1/2 כפית מלח, זורקים היטב, ואז מבשלים על אש בינונית, משליכים באופן קבוע, עד שהכרוב נבול, רך והפך שזוף, לפחות 30 דקות. כאשר נעשה, להפריש במחבת.
כדי לבשל את farfel, להביא סיר גדול של מים לרתיחה מתגלגלת, מלח את המים בקלילות, ואז להרתיח את farfel במשך 5 דקות.
שלב את farfel עם כרוב לזרוק יחד על אש בינונית, תיבול לפי הטעם עם פלפל טחון טרי.
מגישים חם. (כל המנה יכולה להתבצע קדימה, מקורר ומקורר. לחמם—כמה ימים לאחר מכן-במחבת יבשה (אין צורך להוסיף עוד שומן).