כרישה ופאי סלרי
מנה אחת מכילה 162 קלוריות, 7 גרם של חלבון ו9 גרם של שומן. והוא יספק כ 12 מנות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכו לחנות ותרימו פלפל, שמן זית, פטרוזיליה שטוחה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 3 שעות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וקמאיות דיאט. נסו כרישה ומרק שורש סלרי, כרישה-מילוי שורש סלרי, ו משיי כרישה & מרק שורש סלרי (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים יחד קמח ומלח בקערה גדולה, ולאחר מכן להפוך באר במרכז ולהוסיף מים, יוגורט, 1/2 כוס שמן, וחומץ. מערבבים עד הבצק הרך, ואז ללוש על משטח עבודה (לא אבק עם קמח) עד חלקה וגמישה, כ 4 דקות. טופס בצק לכדור ולשים בקערה משומנת, ולאחר מכן להפוך את המעיל. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לעמוד בטמפרטורת החדר 1 שעה.
לשטוף כרישה בקערה של מים קרים, להסעיר אותם, ואז להרים ולנקז היטב במסננת.
חום 1/4 כוס שמן במחבת כבדה 12 אינץ עמוק או סיר כבד 5-6 ליטר על חום גבוה בינוני עד חם אבל לא מעשן, ואז כרישה מוקפצת וסלרי עם מלח 1/2 כפית, ערבוב לעתים קרובות, עד ריכוך שקוף, 10-12 דקות.
העברה לקערה וקריר, ערבוב מדי פעם, 10 דקות.
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 191°.
מערבבים עשבי תיבול לתוך תערובת כרישה יחד עם גבינות, פלפל, ונותר 1/2 כפית מלח. קלות להכות ביצים עם הנותרים 3 כפות שמן בקערה קטנה, ואז לערבב לתוך מילוי כרישה.
מברשת תבנית אפייה עם 2 כפות שמן.
רול החוצה 1 חצי על משטח מקומח עם מערוך מקומח לתוך מלבן 19-by 14 אינץ'. מקפלים מלבן באופן רופף לתוך רבעים ומעבירים לתבנית אפייה, ואז פותחים את הבצק ומתאימים למחבת, משאירים בליטה של 1 אינץ'.
מורחים מילוי באופן שווה במחבת.
מרדדים את הבצק שנותר על משטח מקומח עם מערוך מקומח לתוך מלבן 20 על ידי 15 אינץ'. להרים בצק לעטוף אותו מעל מילוי, משאיר אותו מעט מקומט.
רול קצה הקרום התחתון מעל הדף כדי ליצור קצה חבל בכל רחבי העוגה.
מברשת העליון של עוגה עם הנותרים 2 כפות שמן. ציון קרום העליון לתוך חתיכות המשרתים עם סכין חדה (מארק קרום אבל לא לחתוך אותו).
אופים עוגה עד חום זהוב, 50 עד 60 דקות. מגניב לטמפרטורת החדר במחבת על מדף, על 1 שעה.
* הבצק יכול להתבצע 3 ימים קדימה ומקורר בשקית ניילון אטומה. להביא לטמפרטורת החדר לפני מתגלגל החוצה.* העוגה יכולה להיות אפויה 4 שעות קדימה ונשמרת בטמפרטורת החדר.