קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות16
ציון בריאות6
מגזין

לביבות בטטות בקארי

לביבות בטטות בקארי
המתכון לביבות בטטות מטוגנות מוכן בערך בעוד 45 דקות. והוא בהחלט גדול צמחוני ומתאים לאוהבי מזון יהודי. מנה אחת מכילה 68 קלוריות, 2 גרם של חלבון ו2 גרם של שומן. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. זה עובד טוב כמו מנות ראשונות זולה עבור חנוכה. גשו לסופר וקנו כמון, סוכר חום, בטטות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: לביבות בטטות בקארי, דלעת בקארי סקווש ולביבות תפוחי אדמה עם סלסה תפוחים, ו לביבות בטטה.

הוראות

1
מגררים את תפוחי האדמה המתוקים בגסות. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סוכר, סוכר חום, אבקת אפייה, פלפל קאיין, אבקת קארי, כמון, ומלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
1 1/3 כוס מולסה1 1/3 כוס מולסה
בצל לבן, חתוך לקוביותבצל לבן, חתוך לקוביות
כָּתֵףכָּתֵף
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מוסיפים את הביצים ומספיק חלב למרכיבים היבשים כדי להפוך את הבלילה נוקשה.
מרכיבים שתצטרך
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
3
מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. הבלילה צריכה להיות לחה אבל לא נוזל; אם נוקשה מדי, להוסיף יותר חלב.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
4
מחממים 1/4 אינץ ' של שמן בוטנים במחבת עד שהוא בקושי מעשן. זרוק את הבלילה על ידי כפות ו לשטח. מטגנים מעל חום בינוני-גבוה כמה דקות בכל צד עד הזהב.
מרכיבים שתצטרך
1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן1 פלפל ג'לפנו אדום או ירוק קטן
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
5
מסננים על מגבות נייר ומגישים.
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
6
Reprinted with permission from Jewish Cooking in America, by Joan Nathan. © 1998 Knopf