קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות22
ציון בריאות3
מגזין

לחם לוצ'יה שוודי

לחם לוצ'יה שוודי
המתכון הלחם לוצ'יה השבדי מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט סופר צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקנדינבי. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתאבן זה יש 254 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 9g של שומן למנה. והוא יספק כ 22 מנות. גשו לסופר וקנו מלח, מים, סוכר איכותי-על ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, נסו לוסיה-לוסיה אורז מטוגן, מאפינס לוסיה, ו קפונטה לחג המולד של לוסיה (מתכונים דומים).

הוראות

1
ממיסים את השמרים בחלב החם בקערת ערבוב, ואז מוסיפים את הזעפרן וממשיכים לערבב עד שהתערובת הופכת לצהובה.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
עוגיות שיבולת שועל תמרים, מפוררות גסעוגיות שיבולת שועל תמרים, מפוררות גס
ציוד שתשתמש בו
(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
2
מוסיפים את החמאה המומסת. בקערת ערבוב נפרדת, לנפות יחד את הקמח והמלח, ולאחר מכן מערבבים את הסוכר והצימוקים.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
מלח $ פלפל שחור גרוס טרימלח $ פלפל שחור גרוס טרי
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)(112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
3
יוצקים את תערובת השמרים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק מגיע נקי מקצה הקערה. ללוש את הבצק על הדלפק משוריין במשך 10 דקות, עד שהוא מבריק אבל לא דביק.
מרכיבים שתצטרך
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
4
שים את הבצק בחזרה בקערה ולתת לעלות במשך 1 1/2 שעות בטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
5
ללוש קלות את הבצק שוב על הדלפק מקומח. מחלקים ל-22 חלקים שווים.
מרכיבים שתצטרך
בצק פיצה מוכן שנקנה בחנותבצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
6
מגלגלים אותם לנקניקיות ואז מסלסלים את הקצוות כך שכל חתיכה מעוצבת כמו המספר שמונה. שים צימוק אחד באמצע כל מעגל.
מרכיבים שתצטרך
גבינת זרלה מגוררת חלקיתגבינת זרלה מגוררת חלקית
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
דיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלידיסקיות ציפוי סוכריות אדומות ו/או ירוקות, אופציונלי
7
מניחים את הלחמים על דפי אפייה מרופדים בנייר אפייה, מכסים במגבות כלים ומניחים לעלות שוב במשך 30 דקות.
ציוד שתשתמש בו
4 פרוסות פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'4 פרוסות פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
קורט פתיתי פלפל אדוםקורט פתיתי פלפל אדום
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
8
מחממים התנור ל 177°.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
9
מברישים את הלחמים העולים עם ביצה מוכה.
מרכיבים שתצטרך
שמן לטיגון, רצוי קנולהשמן לטיגון, רצוי קנולה
10
אופים במשך 20 עד 25 דקות, או עד חום זהוב בכל רחבי.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)בצל קצוץ (2 בצלים)
11
בואו להתקרר על מתלה תיל. לאכול אותם כפי שהם, או להפיץ עם חמאה קרה.
מרכיבים שתצטרך
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
קילו פטל שחור (בערךקילו פטל שחור (בערך
ציוד שתשתמש בו
כתום M&m מעט אפייהכתום M&m מעט אפייה
12
מתוך ספר הבישול הסקנדינבי מאת טרינה האנמן. זכויות יוצרים בטקסט © 2008 by Trina Hahnemann; photography © 2008 by Lars Ranek. מהדורה זו יצאה לאור בשנת 2009 בהוצאת אנדרוז מקמייל בע " מ.