לחמניות צלב חמות מסורתיות
לחמניות חמות מסורתי הוא צמחוני ארוחת בוקר. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 4 גר' של חלבון, 3 גרם של שומן, וסך הכל 163 קלוריות. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 30 מנות. פסחא יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו שמרים, מים, חלב חם, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. נסו לחמניות חמות, לחמניות חמות, ו לחמניות חמות (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה קטנה, להמיס שמרים בחלב חם. בקערה גדולה, לשלב ביצים, חמאה, סוכר, מלח, תבלינים, תערובת שמרים וקמח 3 כוסות; להכות על מהירות בינונית עד חלקה. מערבבים דומדמניות, צימוקים ומספיק קמח שנותר כדי ליצור בצק רך (הבצק יהיה דביק).
הפעל על משטח משוריין; ללוש עד הבצק הוא חלק וגמיש, על 6-8 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופך פעם אחת כדי לשמן את החלק העליון. לכסות עם לעטוף פלסטיק ולתת לעלות במקום חם עד הוכפל, על 1 שעה.
אגרוף למטה בצק. הפעל על משטח מקומח קלות; לחלק וצורה לתוך 30 כדורים.
מקום 2 ב. מלבד על מצעי אפייה משומנים. מכסים במגבות מטבח; לתת לעלות במקום חם עד הוכפל, 30-45 דקות. מחממים תנור ל 375°.
באמצעות סכין חדה, לחתוך צלב על גבי כל לחמניה. בקערה קטנה, להקציף חלמון ביצה ומים; מברשת מעל צמרות.
אופים 15-20 דקות או עד חום זהוב.
הסר מן המחבתות כדי מתלים חוט להתקרר מעט.
לקבלת הדובדבן, לערבב סוכר ממתקים וחלב מספיק כדי להגיע עקביות הרצוי. צינור צלב על גבי כל לחמניה.