מחית לפת מרוחה בחמאה
זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן ראשוני וצמחוני דיאט. לכי לחנות ותקני שום, חמאה, חלב ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: מחית לפת מרוחה בחמאה, מחית לפת מרוחה בחמאה, ו לפת ופירה אגס.
הוראות
מערבבים את הלפת, חלב, טימין ושום בסיר בינוני. הגדר מעל חום בינוני חלקית לכסות את המחבת. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 20 עד 30 דקות, עד הלפת רכים-קצה סכין הקילוף צריך לעבור ללא התנגדות.
מסננים את הלפת, שומרים את נוזל הבישול ומעבירים למעבד מזון (משליכים את זרזי הקורנית).
מוסיפים כ -1 כוס של נוזל הבישול השמורה והחמאה, מתבלים עם הרבה מלח ופלפל ומחית עד חלקה.
הוסף עוד מהנוזל, במידת הצורך.