מחית סלריאק
צריך ללא גלוטן, מנה ראשונית וצמחונית? פירה סלרי יכול להיות מתכון עצום לנסות. מנה אחת מכילה עד 1 גר' של חלבון, 15 גרם של שומן, וסך הכל 138 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך שמנת כבדה, מלח כשר, שום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. מתכונים דומים: מחית מרק סלרי עם סלריאק מזוגג ותפוח בקארי, מחית סלרי עם אגסים, ו Celeriac & Yukon Gold Purée.
הוראות
מברישים לכלוך עודף של הסלריק.
חותכים את תחתית וחולצות, לחתוך לרבעים ולקלף. יש לשטוף במים קרים אם יש לכלוך או פסולת הנותרים.
חתוך לקוביות בעובי 1/2 אינץ'.
מחממים את שמן הזית בסיר 4 ליטר על אש נמוכה רק עד שהוא מנצנץ.
מוסיפים את הסלריאק, שום, מלח ופלפל ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, רק עד שהוא מתחיל להתרכך, כ 5 דקות. להגדיל את החום בינוני גבוה ולהוסיף את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד הסלריק הוא רך וקל פירסינג עם מזלג, כ 20 דקות.
מסננים את הסלריאק דרך מסננת וחוזרים לסיר. באמצעות בלנדר מקל, מחית עד אין גושים נוכחים, כ 1 דקה.
מניחים את החמאה והשמנת הכבדה לתוך קערה חסינת מיקרוגל וחום רק עד החמאה נמסה, כ 45 שניות.
מוסיפים את השמנת והחמאה וממשיכים פירה עם בלנדר מקל עוד דקה.