מרק ארטישוק שמנת
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. אם יש לכם לבבות ארטישוק, שמן זית, רוטב פסטו, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: מרק ארטישוק שמנת, ארטישוק שמנת & מרק תרד, ו ארטישוק שמנת, תרד ומרק עוף.
הוראות
בסיר גדול, מחממים את השמן על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל ואת הטחון עד רך שקוף, על 3 דקות.
מוסיפים את לבבות הארטישוק, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ -20 דקות, ערבוב מדי פעם. מחית עד חלקה עם בלנדר יד או בבלנדר בקבוצות קטנות.
לטאטא ב 3/4 כוס יוגורט ועונה עם מלח ופלפל.
בקערה קטנה, מערבבים יחד את רוטב הפסטו ומיץ לימון. מצקת את המרק לתוך קערות, העליון כל אחד עם כ 1 כף יוגורט טפטוף עם רוטב פסטו דליל.