מרק בקר ושעורה
מרק בקר ושעורה הוא מנה ראשונה ל-12 סועדים. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון ללא מוצרי חלב זה מכיל 83 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -0 גרם שומן למנה. תמורת 36 סנט למנה , מתכון זה מכסה 6% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. רק מעטים הכינו את המתכון הזה, ואחד יגיד שהוא מושלם. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד לחורף . מתכון זה מטעם הבית דורש ציר בקר, עגבניות, מים ושעורה לבישול מהיר. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -55 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סביר של 47% , וזה ציון מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו מרק בקר ושעורה בסיר איטי , מרק פטריות ושעורה וסלט שעורה עם ירקות .
הוראות
בסיר הולנדי, מבשלים את הבשר, הבצל והסלרי על אש בינונית עד שהבשר כבר לא ורוד; מסננים. מוסיפים את המים והמרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
מוסיפים את השעורה; מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 10-20 דקות או עד שהשעורה רכה.
ערבבו פנימה את שאר החומרים; חממו היטב.
מעבירים לשלושה מיכלי הקפאה של ליטר אחד; מצננים. מכסים ומקפיאים עד 3 חודשים.
לשימוש במרק קפוא: יש להפשיר במקרר.
מניחים בסיר ומחממים היטב.