מרק עדשים עם לימון
צריך ללא גלוטן, מוצרי חלב ומנה עיקרית צמחונית? מרק עדשים עם לימון יכול להיות מתכון מרהיב לנסות. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה סביב 13 גרם חלבון 5 גרם של שומן, וסך הכל 232 קלוריות. המתכון הזה מכסה %20 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. גשו לסופר וקנו פלפל, מלח כשר, בצל ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. . זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 15 דקות. מתכונים דומים: מרק עדשים אדום עם לימון, מרק עדשים אדום בקארי עם לימון, ו מרק עדשים לימון ורוזמרין.
הוראות
חום 3 כפות של שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה. מערבבים בצל ושום, ומבשלים עד הבצל הפך חום זהוב, על 5 דקות. מערבבים את רסק העגבניות, כמון, מלח כשר, פלפל שחור, ו 1/8 כפית אבקת צ ' ילי. מבשלים ומערבבים 2 דקות יותר עד התבלינים ריחניים.
מערבבים במרק העוף, עדשים וגזר. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ואז להפחית את החום בינוני נמוך, לכסות, ומבשלים עד העדשים רכים, כ 30 דקות.
יוצקים חצי מהמרק לתוך בלנדר, ממלאים את הכד לא יותר מחצי מלא. החזק את המכסה של הבלנדר עם מגבת מטבח מקופלת, בזהירות להתחיל את הבלנדר, באמצעות כמה פולסים מהירים כדי לקבל את המרק נע לפני שעזב אותו על פירה. מחית בקבוצות עד חלקה ויוצקים לתוך סיר נקי. לחלופין, אתה יכול להשתמש בבלנדר מקל ורוטב את המרק נכון בסיר הבישול. אל תרסק את כל המרק, תשאיר אותו קצת עבה.
מערבבים במיץ לימון וכוסברה, ואז מתבלים לפי הטעם במלח.
טפטוף עם שמן זית וקמצוץ אבקת צ ' ילי לשרת.