קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות57
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh)

מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh)
מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh) עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 637 קלוריות, 29 גרם חלבון ו 27 גרם שומן. והוא מספק כ 6 מנות . מתכון זה מ Epicurious יש 54 אוהדים. ערב השנה החדשה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך לינגוויני, כורכום טחון, שעועית כליות, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב כורכום הקרקע אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת לימון מלא דובדבנים כקינוח. עם כפית נסו מרק ראש השנה הפרסי עם שעועית, אטריות ועשבי תיבול (Ash-e-reshteh), אטריות פרסיות ומרק שעועית-א-א-רשטה, ו חומוס ומרק אטריות עם עשבי תיבול פרסיים (מתכונים דומים).

הוראות

1
קוביות 1 של הבצלים.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
2
מחממים סיר גדול מעל חום בינוני גבוה ומוסיפים 4 כפות שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
כוס גבינת מחרוזת פרוסה דקכוס גבינת מחרוזת פרוסה דק
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
3
מוסיף את הבצל ואת sauté עד השחמה קלה, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
4
לנקז ולשטוף את החומוס, שעועית כליות, פול, ולהוסיף אותם בצל יחד עם 4 של שיני שום טחון, כורכום, ועדשים. Sauté במשך 1 דקה, ואז להוסיף את המניה ולהביא לרתיחה. מרתיחים את השעועית, מכוסה, במשך 1 שעה. להטות את המכסה כך הסיר מכוסה חלקית ומבשלים, ערבוב מדי פעם, במשך 1 1/2 שעות. מתבלים במלח. פורסים את 2 הבצלים הנותרים לחצי ירח דק.
מרכיבים שתצטרך
יכול שעועית ירוקה, סחוטהיכול שעועית ירוקה, סחוטה
פולפול
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה1/2 כוס שמן זית כתית מעולה גויה
כורכוםכורכום
עדשיםעדשים
שמיר טרי, מרוטשמיר טרי, מרוט
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
5
מחממים מחבת sauté על חום גבוה ומוסיפים את הנותרים 3 כפות שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
כוס גבינת מחרוזת פרוסה דקכוס גבינת מחרוזת פרוסה דק
ציוד שתשתמש בו
גבינת צ'דר משולשת מגורדת KRAFT® עם מגע של PHILADELPHIA®, מחולקתגבינת צ'דר משולשת מגורדת KRAFT® עם מגע של PHILADELPHIA®, מחולקת
6
מוסיף את הבצלים ומטגנים, ערבוב לעתים קרובות, עד הבצלים חומים ומקורמלים.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
7
מוסיפים את השום הנותר ואת המטבעה ואת sauté במשך 1 דקה. מתבלים במלח ומניחים בצד.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
8
מוסיפים את האטריות למרק ומבשלים עד למכרז, 6 עד 8 דקות. כאשר האטריות כמעט מוכנות, מוסיפים את העלים הירוקים ואת עשבי התיבול הטריים ומבשלים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ירוקירוק
עשבי תיבול טרייםעשבי תיבול טריים
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
הרוטב החריף האהוב עליכם, להגשההרוטב החריף האהוב עליכם, להגשה
9
מגישים עם מנה גדולה של יוגורט וכמה כפות של תערובת בצל מטוגנת.
מרכיבים שתצטרך
חבילת עוגת שכבות וניל קפואהחבילת עוגת שכבות וניל קפואה
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
10
טעם
11
ספר, באמצעות מסד הנתונים תזונה USDA
12
Reprinted with permission from Lucid Food: Cooking for an Eco-Conscious Life by Louisa Shafia. זכויות יוצרים טקסט © 2010 על ידי לואיזה שפיה. Published by Ten Speed Press, an imprint of the Crown Publishing Group, a division of Random House, Inc.לואיזה שפיה היא המייסדת של Lucid Food, חברת קייטרינג ידידותית לסביבה הממוקמת בעיר ניו יורק. בוגרת מכון גורמה טבעי, היא עבדה במסעדת מילניום ורוקסן באזור מפרץ סן פרנסיסקו, ובאקוויט ובמזון ויין טהור בניו יורק.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)