מרק שום שמנת
זה עובד טוב כמו מרק. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם בצל, פלפל, מרק עוף עור שמן, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. וזה די גרוע. נסו מרק שום מוקרם (מרק שום קרם), שמנת של כרוב ניצנים מרק שום קלוי, ו מרק אפונה אביבי, קרוטונים שום, קרם לימון (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת 4 עד 6 ליטר מעל חום בינוני-נמוך, להמס חמאה.
מוסיפים בצל, סלרי ושום ומערבבים לעתים קרובות עד שהירקות רכים מאוד אך לא חומים, כ -15 דקות. מערבבים בקמח ומבשלים 2 דקות, ערבוב כל הזמן.
מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות מרק עוף ומערבבים על חום בינוני גבוה עד רותחים; להפחית את החום ומבשלים עד חתיכות תפוחי אדמה הם מאוד רך כאשר פירסינג, על 20 דקות.
מוסיף את חצי וחצי ומערבבים עד חם.
מוסיפים פלפל לבן ומלח לפי הטעם.