קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 5 דק.
מנות6
ציון בריאות70
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק שעועית שחורה

מרק שעועית שחורה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של עיקריים, אז תנו הזדמנות ל מרק שעועית שחורה. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? זה מתכון ללא גלוטן יש 633 קלוריות, 27 גרם חלבון ו 42 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %27 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. גשו לסופר וקנו את אבקת צ'ילה, סודה לשתייה, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב השעועית השחורה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,שעועית שחורה וקינוח בטטה כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו 5 דקות. מתכונים דומים: עדשים שחורים ומרק שעועית שחורה, מרק שעועית שחורה, ו מרק שעועית שחורה.

הוראות

1
מניחים שעועית וקוטלי חזיר בסיר 4 ליטר, עבה תחתי.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
מוסיפים 5 כוסות מים, עלי דפנה, מלח וסודה לשתייה. מביאים לרתיחה, להפחית את החום לרתיחה נמוכה. מכסים ולתת לבשל 1 שעה 15 דקות עד 1 שעה 30 דקות, עד שעועית מכרז.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
3
הסר עלי דפנה.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
4
תסיר את שוק החזיר מהסיר.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטהחבילה אחת (10 אונקיות) אפונת צרורות, מופשרת או קופסה אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
5
חותכים בשר חזיר מן העצם לחתוך לחתיכות קטנות, בגודל ביס, להפריש.2 בעוד השעועית מתבשלת, מחממת שמן זית בסיר גדול בעובי 8 ליטר על בינוני גבוה עד שהשמן חם, אבל לא מעשן.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
2 בצל ירוק טחון2 בצל ירוק טחון
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
(בחרו טעם: שוויצרי מקורי, פלפל ג'לפנו, שום ועשבי תיבול, או פרמזן פלפל)(בחרו טעם: שוויצרי מקורי, פלפל ג'לפנו, שום ועשבי תיבול, או פרמזן פלפל)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
מוסיפים את הבצל, סלרי, גזר, בטטה ו 1/2 כפית מלח. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד השחמה קלה והתרכך, על 10-15 דקות. להפחית את החום בינוני, להוסיף את הכמון, אבקת צ ' ילי, שום, לבשל במשך 2 דקות נוספות, ערבוב כל הזמן.3פעם השעועית הם מכרז, להוסיף את השעועית, נוזל הבישול שלהם, ציר עוף,מולסה, ופלפל. מביאים לרתיחה ואז להפחית את החום לרתיחה. לבשל, ערבוב מדי פעם, במשך 20 עד 30 דקות.4
מרכיבים שתצטרך
1 ט אבקת פלפל לבן1 ט אבקת פלפל לבן
1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
אטריות ריגטוני מיובשותאטריות ריגטוני מיובשות
3/4 כפית מולסה3/4 כפית מולסה
1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט1/2 עד 1 אננס (תלוי בגודל), קלוף וחתוך לחתיכות של 1/2 אינץ', לשטוף ולשמור עלים יפים, לקישוט
צרור סלרי, פרוס (בערךצרור סלרי, פרוס (בערך
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
חומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשהחומץ תפוחים או רוטב חריף, להגשה
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
(צינור גדול)(צינור גדול)
7
הסר 4 כוסות של המרק (כמחצית ממנו) לבלנדר. טהור עד חלקה ולחזור לסיר המרק. (ייתכן שיהיה עליך לטהר את המרק במנות קטנות יותר, בהתאם לגודל של הבלנדר שלך. אל תמלא את הבלנדר יותר מחצי דרך בכל פעם ולהחזיק את המכסה תוך מיזוג.) או להשתמש בבלנדר טבילה כדי טהור רק חצי מהמרק.
מרכיבים שתצטרך
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
ציוד שתשתמש בו
בלנדר טבילהבלנדר טבילה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
8
מוסיף בחזרה את חתיכות בשר למרק.
מרכיבים שתצטרך
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
(בחרו טעם: שוויצרי מקורי, פלפל ג'לפנו, שום ועשבי תיבול, או פרמזן פלפל)(בחרו טעם: שוויצרי מקורי, פלפל ג'לפנו, שום ועשבי תיבול, או פרמזן פלפל)
9
הוסף 3 כף של מיץ ליים. להתאים תבלינים. אם בצד המתוק, להוסיף קצת יותר מיץ לימון. מלח לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
1 תות, קלוף1 תות, קלוף
1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש1/8 כפית כל טימין מיובש, בזיליקום ורוזמרין, כתוש
(צינור גדול)(צינור גדול)
10
מגישים עם קישוטים.שים לב כי המרק יכול להמשיך להתעבות. אם אתה רוצה את זה רזה, רק להוסיף קצת מים עקביות הרצוי.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)

מרכיבים

6ריבס, קצוץ טרי או קפואאבוקדו, קלופים וקצוציםאבוקדו, קלופים וקצוצים0(יכול להיות או להרחיק)על הסוכר של קונדיטוריםעל הסוכר של קונדיטורים23 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגזר, קצוץ בסדרגזר, קצוץ בסדר1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקצלע סלרי, קצוצה בסדרצלע סלרי, קצוצה בסדר4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקציר עוף (להוסיף 2 כפיות מלח אם באמצעות מלאי ללא מלח)ציר עוף (להוסיף 2 כפיות מלח אם באמצעות מלאי ללא מלח)2(יכול להיות או להרחיק)אבקת צ'ילהאבקת צ'ילה4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשעועית שחורה יבשה פאונד (על, שטוף, ספוג ב 4 ליטרים של מים לילה או 6 שעות, מנוקזשעועית שחורה יבשה פאונד (על, שטוף, ספוג ב 4 ליטרים של מים לילה או 6 שעות, מנוקז6ריבס, קצוץ טרי או קפואכוסברה טרייה קצוצהכוסברה טרייה קצוצה41 ליטר חלב מלא, בטמפרטורת החדרשיני שום, טחוןשיני שום, טחון1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)כמון טחוןכמון טחון3(חוֹרֶף)מיץ ליים (יכול להחליף מיץ לימון)מיץ ליים (יכול להחליף מיץ לימון)1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)3/4 כפית מולסה3/4 כפית מולסה4(חוֹרֶף)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1פלפל אדום, קצוץ בערךפלפל אדום, קצוץ בערך1(יכול להיות או להרחיק)(צינור גדול)(צינור גדול)11 קילו קישואים,(צינור גדול)(צינור גדול)6ריבס, קצוץ טרי או קפואמלחמלח454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)חזיר מעושן הוק או שוקחזיר מעושן הוק או שוק6ריבס, קצוץ טרי או קפואשמנת חמוצהשמנת חמוצה1( חצילים)בטטה, קצוץ לחתיכות 1/2 אינץ ' (2 כוסות, קצוץ) (יכול להחליף 2 גזר גדול)בטטה, קצוץ לחתיכות 1/2 אינץ ' (2 כוסות, קצוץ) (יכול להחליף 2 גזר גדול)1בצל צהוב בינוני, קצוץפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב4736 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבצל צהוב גדול, קצוץ דקבצל צהוב גדול, קצוץ דק