קושימומחה
מוכן ב1 ש
מנות8
ציון בריאות5
סוגי מאכליםמרקים
אירועיםסתיוחורף
מגזין

מרק תפוחי אדמה אפוי

מרק תפוחי אדמה אפוי
מרק תפוחי אדמה אפויים עשוי להיות בדיוק המרק שאתה מחפש. מנה זו מכילה כ 11 גר' של חלבון, 12 גרם של שומן, וסך הכל 256 קלוריות. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 8 . זה מושלם עבור סתיו. גשו לסופר וקנו פלפל, עירית, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו מרק תפוחי אדמה אפוי טעון עם קליפות תפוחי אדמה פריכות, מרק תפוחי אדמה אפוי, ו מרק תפוחי אדמה אפוי (מתכונים דומים).

הוראות

1
ממיסים את החמאה בסיר גדול עם תחתית כבדה או בתנור הולנדי על אש בינונית עד הקצפה.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף1 קילו שוקי עוף
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
מוסיף את הבייקון ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד השחמה ופריך, על 8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
3
הסר עם כפית מחוררת לצלחת נייר מצופה מגבת קטנה ולהניח בצד.
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
4
מוסיפים את הבצל לשומן הבייקון, מערבבים למעיל, ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך, כ 5 דקות. להגדיל את החום גבוה, להוסיף את המרק או מלאי, לגרד כל חתיכות משחימים מהחלק התחתון של הסיר, ולהביא לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש1/2 כפית טימין טרי קצוץ או טימין מיובש
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
5
מוסיפים את החלב, מלח נמדד, פלפל נמדד ומערבבים לשלב.
מרכיבים שתצטרך
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו2 כוסות גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
(צינור גדול)(צינור גדול)
6
מוסיפים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. להפחית את החום בינוני נמוך ולהמשיך להתבשל, ערבוב מדי פעם, עד תפוחי האדמה מבושלים רק דרך, כ 10 דקות.באמצעות בלנדר, פירה המרק בקבוצות עד חלקה, הסרת הכובע הקטן ממכסה בלנדר (מכסה לשפוך) ומכסה את החלל עם מגבת מטבח (זה מאפשר קיטור לברוח ומונע את המכסה מן פקיעה). לחלופין, השתמש בבלנדר טבילה.להחזיר את המרק לסיר ולמקם אותו על אש נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
ציוד שתשתמש בו
בלנדר טבילהבלנדר טבילה
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
7
מוסיפים את הגבינה הנמדדת ומערבבים עד מומס בשילוב שווה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
8
הסר מהחום וקצף בשמנת החמוצה המדודה. טעם ועונה עם מלח ופלפל לפי הצורך. מצקת לתוך קערות ומקשטים עם בייקון שמורות, עירית או בצל ירוק, גבינה נוספת שמנת חמוצה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
צ'יפס חמאה ושבבי שוקולד חצי מתוקצ'יפס חמאה ושבבי שוקולד חצי מתוק
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
רוטב חמוציות, להגשהרוטב חמוציות, להגשה
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוטפרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
מצקתמצקת
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם