סביליה אורנג'מרמלדה
סביליה אורנג'ריבה יכול להיות רק ללא גלוטן, חלב חינם, לקטו אובו צמחוני, מתכון שחיפשת. המתכון הזה מכסה %1 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 50 מנות. תבלין זה יש 90 קלוריות, 0 גר' של חלבון, ו 0g של שומן למנה. הכנת המנה לוקחת כ בסביבות 45 דקות. אם יש לך תפוזים מרים, סוכר מגורען , לימונים-1 לימון רגיל 1 לימון מאייר, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זה הביא לך על ידי מתכונים פשוט. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון מקום improvable של 0%. מתכונים דומים: סביליה אורנג'מרמלדה, סביליה כתום וניל שעועית ריבה, ו ויסקי סביליה מרמלדה סופלה.
הוראות
1 לשפשף את התפוזים נקיים. השליכו כל אחד פגום או רך.
חותכים את התפוזים לשניים ומיץ אותם. כפי שאתה מיץ התפוזים, לשמור את הזרעים.
שימו את הזרעים בקערה נפרדת והניחו אותם בצד. אתם תשתמשו בזרעים כדי לייצר פקטין טבעי לריבה
חותכים את הקליפות לרצועות צרות: לוקחים קליפה כתומה נקייה חצי, להשתמש בכפית כדי לחפור ממברנות קטע עדיין מחובר לחלק הפנימי. שים כמה מאלה עם הזרעים (ממברנות קטע גם לספק פקטין).
השתמש בסכין שף חד כדי לחתוך דק את הקליפה. ברגע שאתה julienne כל התפוזים לשים את הקליפות לחתוך ואת המיץ גדול (8 כוסות Pyrex עובד נהדר) כוס מדידה.
4 מיץ לימון רגיל ולהוסיף מיץ זה קליפות תפוזים ומיץ. שמור את הזרעים להכנת פקטין.
חותכים את לימון מאייר בשמיניות, לאורכו.
הסר את הזרעים וכמה שיותר ממברנות פנימיות כמו שאתה יכול בקלות להסיר.
חותכים את קטעי לימון לרוחב לחתיכות משולשות. (ראה את השלבים במתכון מרמלדה לימון מאייר לתיאורי תמונות.)
מוסיף את החתך מאייר לימון לכוס המדידה עם תפוזים.
מוסיף את זרעי לימון מאייר Seeds Seville זרעי תפוזים וממברנות.
אתה צריך 5 עד 6 כוסות בשילוב, של קליפות הדר ומיצים.
6 לשים זרעים לתוך cheesecloth או שקית מוסלין:
שים את זרעי הדרים וקרום לתוך 4 שכבות של גזה, קשור בחוזקה עם חוט, או לתוך שקית ג ' לי מוסלין. (עשיתי "תיק פקטין" שבו אני משתמש להכנת ריבה, על ידי תפירה את חתיכת בד מוסלין רגיל לתוך שקית עם שרוך בסוף.)
1 לשים תערובת כתומה לתוך סיר, להוסיף מים:
מניחים את מיץ תפוזים ולימון לחתוך קליפות לתוך סיר גדול, רחב (6 עד 8 ליטר) עבה תחתית.
הוסף 6 כוסות מים. (בשלב זה אתה יכול לספוג לילה אם אתה רוצה. זה יעזור הקליפות לבשל מהר יותר.)
מניחים את cheesecloth או שקית מוסלין המכיל את זרעי הדרים ועיסת לתוך הסיר, לטבול אותו בנוזל, ולאבטח את החוט בקצה השני לידית הסיר.
כאשר התערובת מבשלת, הפקטין מן הזרעים והממברנות יחולצו לתערובת.
3 להרתיח עד הקליפות רכות: להביא תערובת לרתיחה.
בואו להרתיח, חשוף, במשך 30 דקות( או יותר), או עד הקליפות הם רכים לחלוטין מבושל דרך.
בהתאם הפרי המסוים שלך, זה עלול לקחת יותר זמן, ועוד מים, כדי להגיע לנקודה שבה הקליפות רכות. ברגע שאתה מוסיף סוכר לתערובת בשלב הבא, הקליפות יתייצבו עם הסוכר, ולכן חשוב מאוד כי הקליפות בשלב הראשון של הבישול רך לחלוטין.
בדוק את קליפות התפוזים כמו שאתה הולך. קח ביס, אם הקליפה היא בכל המשרד לנשוך, זה צריך יותר בישול.
אם המים רתחו והתערובת מתחילה להיצמד לתחתית הסיר, להוסיף יותר מים, כוס בכל פעם.
כאשר הקליפות רכות, להסיר מן החום.
הסר את תיק הפקטין ומניח אותו בקערה כדי לאפשר מגניב עד שהוא נוח לגעת.
מדוד את הפרי והוסף סוכר ופקטין
יוצקים את התערובת מן הסיר לתוך כוס מדידה גדולה. למדוד כמה מהתערובת יש לך. תלוי כמה קשה של רתיחה וכמה זמן הבישול, אתה יכול לקבל בכל מקום בין 4 ל 5 כוסות. החזירו את התערובת למחבת.
מוסיפים לתערובת 7/8 כוס סוכר לכל כוס תערובת. אז, אם אתה נמדד 4 כוסות של תערובת, להוסיף 3 1/2 כוסות סוכר. ברגע שהסוכר נמס, לטעום את התערובת.
הוסף עוד סוכר תלוי כמה מתוק אתה רוצה המרמלדה שלך להיות.
שימו לב כי תערובת הג 'לי תפחת עוד יותר, מעצימה הן את הטעם והן את המתיקות של הג' לי. אני בדרך כלל להשתמש 4 כוסות סוכר עבור כל 4 כוסות של תערובת פירות, אשר מייצרת ריבה ולא טארט. אל תהסס להשתמש יותר!
3 לסחוט פקטין משקית פקטין: ברגע שקית הפקטין שלך התקררה עד לנקודה שאתה יכול להתמודד עם זה, לסחוט אותו כמו פלסטלינה כדי לחלץ פקטין נוסף. לתפוס חלק בגודל מנדרינה של התיק וללחוץ, מושך את התיק ממך ביד אחת כפי שאתה מחזיק בחוזקה עם היד השנייה. לך מסביב לתיק.
"חלב" הפקטין עד שיש לך שוחרר על כף פקטין. הפקטין יש את העקביות של שמנת חמוצה.
הוסף אותו לתערובת הכתומה.
1 להרתיח ולבדוק טמפרטורה:
מחממים את תערובת הג ' לי על גבוהה בינונית ומביאים אותה לרתיחה מהירה, מערבבים מדי פעם, מוודאים ששום דבר לא נדבק לתחתית המחבת. תאבטחו מדחום ממתקים לצד המחבת.
המרמלדה עשויה להימשך בין 15 ל-30 דקות. לאחר כ -10 דקות, להתחיל לבדוק את זה לעתים קרובות.
בדיקה 2 כדי לראות אם המרמלדה נמצאת בנקודת הגדרה: ברגע שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 103° היא קרובה לנקודה שנקבעה. זה צריך להגדיר בין218 ו222 (או 6 עד10 מעל נקודת הרתיחה בגובה שלך).
אתה יכול להגיד אם התערובת הגיעה לנקודה שנקבעה על ידי לשים כמות קטנה של נוזל ג ' לי על צלחת מקוררת, ומחפש סימנים של זה מקומט כאשר אתה דוחף אותו עם קצה האצבע שלך.
בעוד מדחום לא תמיד מדויק, מבחן קמטים עובד. אם הג ' לי מתקמט על צלחת קרה, זה מוכן.
שים כמה צלחות קטנות לתוך המקפיא כדי להירגע. כמו טמפרטורת ריבה מגיע 103°, להתחיל לבדוק את זה על ידי הצבת כמות קטנה של ג ' לי חם על צלחת צונן. אם הג ' לי מתפשט ומדלל מיד, הוא לא מוכן. אם הוא שומר על צורתו קצת, זה סימן טוב.
תן לזה להתקרר על הצלחת לכמה שניות.
לדחוף את זה עם קצה האצבע שלך. אם המדגם ג 'לי קמטים בכלל, הגיע הזמן לקחת את הג' לי את החום.
אם זה מתקמט אפילו רק קצת, זה מוכן
כאשר אתה משתמש מדחום ממתקים כדי לבדוק את הטמפרטורה של התערובת שלך, לוודא את הבדיקה לא נוגע בתחתית המחבת. ודא ההזחה על הבדיקה (עם מדחמי ממתקים מודרניים זה על סנטימטר וחצי מתחתית הבדיקה) מוקף למעשה על ידי התערובת. ייתכן שיהיה עליך להטות את המחבת לצד אחד, כדי לכסות את החללית מספיק כדי לקבל קריאה טובה.
לבישול יתר מרמלדה יגרום טעם קרמל או קליפות תפוז קשה במרמלדה שלך.
1 לעקר את צנצנות השימורים: ישנן מספר דרכים לעקר את הצנצנות לשימורים. אתה יכול להפעיל אותם באמצעות מחזור קצר על מדיח הכלים שלך.
אתה יכול למקם אותם בסיר גדול (12 ליטר) של מים על גבי מדף מהביל (כך שהם לא נוגעים בתחתית המחבת), ולהביא את המים לרתיחה במשך 10 דקות.
או שאתה יכול לשטוף את הצנצנות, לייבש אותם, ולמקם אותם, ללא מכסים, בתנור 93° במשך 10 דקות.
2 לעקר את המכסים: ככל שמתקרב הזמן עבור המרמלדה להיעשות, להרתיח קצת מים בסיר תה.
שים את עפעפי הצנצנת בכוס או בקערה קרמית ושופכים עליהם את המים הרותחים כדי לעקר אותם.
3 ריבת מצקת לתוך צנצנות מעוקרים: לאחר הג 'לי הגיע לנקודה שנקבעה, להסיר את סיר ג' לי מהחום.
תן לג ' לי לשבת בסיר במשך כמה דקות (זה יעזור לשמור על הקליפות מלצוף בצנצנות).
בזהירות לשפוך או לצקת את המרמלדה לתוך הצנצנות, אחד בכל פעם, משאיר 1/4 אינץ ' שטח הראש בחלק העליון של הצנצנות עבור חותם ואקום.
4 חישוקים נקיים, מאובטחים עם מכסים וצנצנת טבעת: לנגב את השפה נקי עם מגבת נייר נקייה, רטובה.
מניחים את המכסה על הצנצנת, אבטחה עם טבעת צנצנת. תעבוד מהר.
5 תהליך באמבט מים (אופציונלי): אם אתה רוצה, אתה יכול לעבד את הצנצנות באמבט מים חמים במשך 5 דקות כדי לעזור לקבל חותם טוב יותר כדי לעזור למנוע עובש. אם השתמשת במים רותחים בשלב מוקדם יותר כדי לעקר את הצנצנות, אתה יכול פשוט לשמור את אותה הגדרה לאמבט המים. אתה רוצה לוודא שיש מדף בתחתית הסיר כך הצנצנות לא ממש נח על החלק התחתון של הסיר.
6 המאפשר לצנצנות לאטום: לאחר שאטמת את הצנצנות במכסה וטבעת, ושטוף מים (או לא) את הצנצנות.
תן לשבת על דלפק המטבח שלך. כשהריבה מתקררת, אתם תשמעו רעש נפץ כשואב אבק נוצר בחלל הראש של הצנצנות, מושך את המכסים למטה.
לפעמים קליפות התפוז מרמלדה לצוף לחלק העליון של הצנצנת, כדי לעזור לשמור על זה מלקרות, להפוך את הצנצנות הפוך במשך חצי שעה בכל פעם. המשך להסתובב כל 30 דקות בערך עד שמרמלדה תיראה יציבה והקליפות מופצות היטב דרך המרמלדה.