סופלה שוקולד
אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על מתכונים דומים אלה: עוגות סופלה שוקולד מריר עם אספרסו-רוטב שוקולד, סופלה ליקר שוקולד תפוזים עם מתכון רוטב שוקולד, ו עוגות סופלה שוקולד לבן עם רוטב פטל-שוקולד.
הוראות
מחממים התנור ל 199° עם מאוורר הסעה כבוי. חמאה בנדיבות ארבעה ramekins, לוודא חמאה עד קצה ramekin. סוכר את הקרביים החמאה באופן שווה, הקשה על עודף והניח את ramekins בצד.
מניחים את השוקולדים הקצוצים בקערה גדולה.
מערבבים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מיד להסיר את הנוזל לשפוך על שוקולד קצוץ. אפשר לו לעמוד במשך כמה דקות, ולאחר מכן מערבבים עם מרית גומי עד חלקה.
הגדר סיר עם כמה סנטימטרים של מים על התנור על חום בינוני.
מניחים על זה את קערת השוקולד המומס.
מוסיפים את המים ואת אבקת קקאו ומערבבים לעתים קרובות, עד התערובת הופכת עבה, מבריק, וחלק, על 5 דקות. לכבות את החום ולהסיר את הקערה מן הסיר, אבל למקם אותו בחזרה על גבי המים החמים במידת הצורך. המטרה היא להחזיק את התערובת כך שהוא חם, לא חם.
בקערה של מערבל לעמוד, להכות את החלבונים ביצה על גבוה באמצעות מצורף מקצף עד שהם מתחילים לקבל קצף. להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את הסוכר והמלח בהדרגה, ואז לחזור למהירות גבוהה ולטאטא את תערובת ביצה לבן לשיאים המשרד, מבריק, חלקה.
להקריב על 1/4 של מרנג על ידי ערבוב זה ביסודיות עם תערובת השוקולד כדי להאיר אותו. לאחר מכן לקפל את המרנג הנותרים, דואג לא להוציא את האוויר. ברגע שאין יותר פסים לבנים, צינור התערובת לתוך ramekins מוכן רק לחלק העליון, ואז להחליק את צמרות עם מרית קיזוז.
מניחים את ramekins על מגש גיליון ואופים במרכז התנור במשך 12 דקות עבור סופלה כי הוא רטוב מבפנים, 13-14 עבור אחד כי הוא יבש יותר.
אתה יכול גם לבחור להכין את הסופלה מראש. אם זה המקרה, לעטוף כל ramekin עם פלסטיק ולהגדיר במקרר עד יום אחד מראש. כאשר מוכן, מחממים את התנור ואופים את הסופלה במשך 15 דקות, ולאחר מכן לשרת מיד.