סופלה של בצק עלים עם קרם מאפה ריחני כתום, אגוזי פקאן מסוכרים ורוטב חמאת קרמל
גשו לסופר וקנו מלח, בצק עלים, שעועית וניל, וכמה דברים אחרים כדי להפוך אותו היום. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו Bomboloni ריחני כתום עם קרם מאפה ורוטב שוקולד כתום טבילה, בצק עלים Pinwheels עם פירות מסוכרים, ו לינגוויני עם רוטב לימון שמנת על בצק עלים (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף whisk, מקציפים את השמנת לפסגות רכות.
להקציף את הקרם מאפה עד חלקה. מקפלים בעדינות את גרידת התפוז ואת הקצפת.
מעבירים את הקרם לשקית מאפה עם קצה בינוני, רגיל ומקרר עד מוכן לשרת.
בקערה קטנה, לשלב את עמילן תירס עם 2 כפות (30 גרם/1 עוז) של המים.
בסיר קטן, לשלב את הסוכר החום, תרמיל שעועית וניל וזרעים, ולהישאר 2 כוסות (470 גרם / 16.5 עוז) מים ולהביא לרתיחה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים את תערובת קורנפלור ומבשלים, מקציפים, עוד דקה.
הסר את המחבת מהחום וקצף בחמאה, מלח ורום. שמור על הרוטב חם עד ההגשה, או לקרר אותו, מכוסה, לחמם מחדש לפני ההגשה.
מחממים התנור ל 177° (177°C).
מניחים את הפקאן בקערה בינונית ומניחים בצד.
בסיר קטן, לשלב את המים והסוכר ולהביא לרתיחה על חום בינוני גבוה, ערבוב, רק עד הסוכר מומס.
יוצקים את הסירופ על אגוזי פקאן ולזרוק עד בשילוב.
מורחים את אגוזי הפקאן המצופים על מחבת חצי גיליון ואופים במשך כ 8 דקות, זורק פעם אחת במהלך האפייה, עד השחמה וריחני.
מחממים התנור ל 204° (204°C). קו חצי גיליון מחבת עם מחצלת אפיית סיליקון.
על משטח עבודה מקומח קלות, מגלגלים את בצק עלים לעובי של 1/2 אינץ'. באמצעות חותך בצק עגול 3 אינץ', לגזור 10 סיבובים מהבצק. מסדרים את הסיבובים על מחבת גיליון מוכן העליון עם עוד מחצלת אפיית סיליקון ומחבת חצי גיליון; זה יאפשר את הסיבובים לעלות באופן שווה.
אופים במשך 45 עד 55 דקות, או עד הסיבובים משחימים ונפיחות יפה.
הסר את מחבת הסדין העליונה ואת מחצלת האפייה. מחממים את המטאטא ואבק את הסיבובים בנדיבות עם סוכר של ממתקים.
מניחים את הסיבובים תחת המטאטא עד שהם מקורמלים. להרכיב את הקינוחים מיד.
בעוד קליעי בצק עלים עדיין חמים מהתנור, לפצל אותם לשניים. לגרוף את כל בצק לא מבושל ממרכז כל חצי צינור כמות נדיבה של קרם מאפה ריחני כתום קר על החלק התחתון של הנשיפה. תחליף את החלק העליון של החומר.
מניחים את הקינוח על צלחת וכפית קצת
רוטב חמאת קרמל על גבי המאפה החם.
מקשטים עם כמה פקאנים מסוכרים.
Reprinted with permission from the publisher, Houghton Mifflin Harcourt, from Payard Derents by Francois Payard with Tish Boyle. צילום: Rogerio Voltan. זכויות יוצרים © 2013.