אם יש לך מלח, סוכר, מירין, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום ולנטין. מתכון זה אופייני למטבח היפני. נסו צלעות כבש מעושנות של כריס לילי, סטייק צלע עם רוטב פטריות שיטאקי, ו סטייק צרוב פאן עם פטריות שיטאקי ורוטב זרעי דלעת (מתכונים דומים).
הוראות
1
מקום 12 עד 14 (4 אינץ') שיפודים במים להשרות.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
2
חותכים את כובעי פטריות שיטאקי לשניים ומניחים אותם בקערת ערבוב. בסיר בינוני, לשלב את החומרים המרינדה ולהביא לרתיחה; מבשלים במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שיטאקה
תלת עצות, גזוז
ציוד שתשתמש בו
כמו גבינות לטאקו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
הסר מהחום ושופכים את הנוזל החם על כובעי הפטריות. להשרות במשך 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל אדום מתוק מתוק
4
חותכים את סטייק האגף על פני התבואה לרצועות 1/4 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
סטייק צלע
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
5
חותכים את החלק העליון בצל ירוק לחתיכות 1 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
6
הסר את הפטריות מן המרינדה והנח את המרינדה בצד. השתמש בשיפוד כדי לנקב את סטייק האגף בסוף הרצועה. לאחר מכן לנקב חתיכה של כובע פטריות, ואחריו ראש בצל ירוק. לארוג את רצועת סטייק האגף סביב פטריות בצל ירוק ולהמשיך שיפוד פטריות, בצל ירוק, סטייק צלע עד רצועת סטייק מסתיים. לייבש את שיפודים עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
סטייק צלע
טבעות פלפל אדום מתוק מתוק
תלת עצות, גזוז
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
7
מחממים גריל חם. טובלים כל שיפוד לתוך שאריות המרינדה ומניחים על הגריל על חום ישיר. גריל במשך 2 דקות בכל צד, או עד סטייק חומים.
מרכיבים שתצטרך
תלת עצות, גזוז
סטייק צלעות חתוך כפול עם עצם (בערך 2 1/2 אינץ' עובי; בערך 2 1/2 פאונד), חתוך מעודפי שומן
מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. מרלו ניקל וניקל האריס ויניארד עם דירוג של 4.2 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 40 דולר לבקבוק.