Saltenas בוליביה דורש על 2 שעות ו -40 דקות מההתחלה ועד הסוף. והוא מתאים להגשה ל 16 מנות סועדים.. מנה זו מכילה כ 17 גרם חלבון 24 גרם של שומן, וסך הכל 503 קלוריות. אם יש לך כמון טחון, אפונה פטיט, פטרוזיליה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זה עובד טוב כמו מתאבן זול למדי. . מתכונים דומים: אמפנדס בוליביה (Salteñas), טרוטה ממולאת בוליביה, ו עוף בוליביאני חריף.
הוראות
1
מפזרים את הג ' לטין מעל מים קרים 1/2 כוס בצלחת חסינת חום; להפריש במשך 10 דקות. מיקרוגל ג ' לטין התייבש במשך 30 שניות או עד נמס (או להמיס אותו על סיר של מים רותחים).
מסננים שומן עודף. מערבבים את תפוחי האדמה מגורר, אפונה, בצל אביב, פטרוזיליה, 4 כפיות סוכר, 2 כפיות פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור, ו 3 כפות רוטב חלפיניו (אופציונלי). מילוי מבשלים עד חם, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך
רוטב חריף ירוק
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
נוזל-אונקיות מים טריים
1/4 כוס שומן חזיר
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
טורטיות קמח טריות, להגשה
מיץ לימון, אופציונלי
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
8
הסר מהחום והנח בצד.
9
מחממים תנור ל 425 מעלות F (220 מעלות C). משמנים קלות תבנית אפייה, או מרפדים אותה בנייר קלף.
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
שרימפס מוקפץ
סוכריות מצופות שוקולד
10
מערבבים את הקמח, 1/4 כוס סוכר, ו 1 כפית מלח.
מרכיבים שתצטרך
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
מיץ לימון, אופציונלי
(או או רגיל)
11
חותכים את החמאה עם סכין או בלנדר מאפה עד התערובת דומה פירורים גסים. (זה יכול להיעשות גם במעבד מזון: דופק את תערובת החמאה והקמח עד שזה נראה כמו קמח תירס. הפוך תערובת לקערה והמשך.) לאט להוסיף את המים החמים ללוש עד חלקה, על 3 דקות. שמור את הבצק מכוסה בניילון נצמד או מגבת מטבח נקייה כדי לשמור אותו חם. מחלקים את הבצק ל -16 חתיכות לגלגל אותם לכדורים. שמור את הכדורים האחרים של בצק מכוסה במגבת בזמן שאתה מגלגל כל סיבוב.
מקפלים את הבצק על המילוי. חותם וצדפות את הקצוות של הבצק יחד. כדי צדפה, להתחיל בקצה אחד של חצי מעגל: לקפל חתיכת בצק קטנה (בגודל של הציפורן שלך) על התפר ולחץ בעדינות. מקפלים עוד חתיכת בצק קטנה על התפר כך שהוא חופף את החתיכה הראשונה; חזור עד שחתמת את חצי המעגל. (ניתן גם לאטום את saltenas על ידי לחיצה על מזלג סביב הקצוות.)
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
16
מניחים את המלחה על תבנית האפייה המוכנה וממשיכים עם הבצק הנותר וממלאים.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
17
מקציפים את הפפריקה לשטיפת הביצים הנותרת ומברישים את המלטנות עם שטיפת הביצים.
מרכיבים שתצטרך
נוזל-אונקיות מים טריים
כמו למשל M&M's
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
18
אופים בתנור שחומם מראש עד חום זהוב, 15 עד 20 דקות.