סלק מוקרם עם גבינת עיזים וירקות
סלק גראטן עם גבינת עיזים וירקות עשוי להיות רק את המנה בצד אתה מחפש. מנה אחת מכילה 280 קלוריות, 6 גר' של חלבון, ו 17 גרם שומן. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חלב, גרידת לימון, שום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-15 היו אומרים שזה פגע במקום. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -30 דקות. נסו חביתת סלק קלויה עם סלק ירוק, שאלוט וגבינת עיזים, ירקות שמנת שן הארי וגבינת עיזים מוקרמים, ו ריזוטו סלק אדום עם חרדל ירוק וגבינת עיזים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל-350 ° F ומשמנים קלות את תבנית האפייה בשמן זית.
שים כפפות מטבח חד פעמיות וקוצצים את הגבעולים וחולצות ירוקות את הסלק.
חותכים את השורש ואת קצות הגבעול של כל שורש סלק כך שכל קצה הוא שטוח. בעדינות לשטוף את שורשי סלק בכיור לקלף אותם עם מקלף ירקות. פרוס את הסלק הקלוף דק מאוד עם מנדולינה-הפרוסות צריכות להיות בעובי של 1/8 אינץ'. (כל המבצע הזה נעשה בצורה הטובה ביותר בכיור, כדי למנוע ניתזי מיץ סלק.) קו צלחת אפייה מוכנה עם חצי פרוסות סלק, חופפים אותם לפי הצורך כדי ליצור שכבה עבה.
מפזרים את הפרוסות קלות עם מלח ופלפל.
להפריד את העלים הירוקים מן הגבעולים התחתון, עבה.
חותכים את הגבעולים למקטעים 1/2 אינץ ' ולשטוף אותם היטב.
מסננים ומניחים בצד בקערה קטנה.
חותכים כל עלה סלק לשניים, ולאחר מכן לרצועות דקות. לשטוף היטב לנקז ביסודיות.
הגדר עמוק 10 אינץ מחבת sauté מעל חום בינוני ולהוסיף רסס נדיב של שמן זית. כאשר השמן מנצנץ, מוסיפים את השום הטחון ומבשלים לרגע, ואז מוסיפים את גבעולי הסלק הקצוצים. לבשל, ערבוב מדי פעם, במשך כ 5 דקות.
מוסיפים את הסרטים של סלק ירקות ומערבבים אותם.
מוסיפים קמצוץ מלח ופלפל ומבשלים, מערבבים לעתים קרובות, במשך 5 דקות נוספות, או עד שהירוקים קמלים מעט. כבה את החימום.
השתמש בכפית מחוררת כדי להרים את גבעולי הסלק והירוקים, משאיר כל נוזל נוסף מאחור במחבת.
מורחים את הירוקים והגבעולים באופן שווה על סלק פרוס בתבנית האפייה.
מפזרים את גבינת העיזים המתפוררת באופן שווה על הירוקים. למעלה עם פרוסות הסלק שנותרו, שוב חופפים אותם לפי הצורך כדי ליצור שכבה עבה.
מפזרים אותם קלות עם מלח ופלפל.
יוצקים את החלב באופן שווה על הסלק.
מערבבים את פירורי הלחם, גרידת לימון, ועלים טימין בקערה קטנה.
מוסיפים קמצוץ מלח ופלפל וטפטוף של שמן זית.
מערבבים עד פירורי הלחם יש את המרקם של חול רטוב, ולאחר מכן להפיץ אותם באופן שווה על השכבה העליונה של סלק.
אופים במשך 1 שעה, או עד סלק רך כאשר פירסינג עם מזלג ופירורי הלחם הם זהובים.
הסר את הצלחת מהתנור ולתת לו לעמוד במשך 15 דקות לפני ההגשה.