עם / מתכונים / קלוי-חג ההודיה-טורקיה-349795 " > טורקיה חג ההודיה הקלויה, ו הודו חג ההודיה צלוי.
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
הפרד את רגלי ההודו מהשד, תוך שמירה על עמוד השדרה שלם והרגליים עדיין מחוברות במרכז.
מרכיבים שתצטרך
רגל תרנגול הודו
3
חותכים את חתיכת עמוד השדרה שנותרה מהשד ושומרים (השתמשו בתבנית הצלייה כשאתם מבשלים את ההודו). מקלפים את הגזר והבצל וקוצצים גס. קוצצים גס את הסלרי.
מרכיבים שתצטרך
גזר
סלרי
בצל
טורקיה כולה
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
4
חותכים את התפוחים ברבעים ומסירים את הליבות.
מרכיבים שתצטרך
תפוח
5
מניחים 1/3 מהירקות והתפוחים בכלי גדול מספיק כדי להכיל את ההודו עם הירקות והתפוחים. מתבלים את ההודו מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל. לשפשף את חומץ סיידר לתוך תרנגול הודו.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
חומץ תפוחים
ירק
תפוח
טורקיה כולה
לשפשף תיבול יבש
6
מניחים את השד לתוך מיכל העליון עם 1/3 של ירקות ותפוחים.
מרכיבים שתצטרך
ירק
תפוח
7
מוסיפים את הרגליים ומעליהם את שאר הירקות והתפוחים.
מרכיבים שתצטרך
ירק
תפוח
8
מכניסים למקרר ומניחים למרינדה למשך הלילה.
9
מחממים את התנור ל 350 מעלות צלזיוס.
ציוד שתשתמש בו
תנור
10
מוציאים את תרנגול ההודו מהמקרר 1 שעה לפני הבישול, כך שההודו יכול להגיע לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
11
מניחים את הירקות והתפוחים בתחתית תבנית צלייה.
מרכיבים שתצטרך
ירק
תפוח
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
12
הניחו את הרגליים, העור כלפי מעלה, על גבי הירקות, וודאו שיש מקום להוסיף את השד אחר כך.
מרכיבים שתצטרך
ירק
13
שים את הרגליים בתנור לבשל הראשון, על 1 שעה 45 דקות.
ציוד שתשתמש בו
תנור
14
בזמן שהרגליים מתבשלות, הכינו את שומן הברווז המורכב מעשבי תיבול.
מרכיבים שתצטרך
שומן ברווז
15
מניחים את שומן הברווז הקר בקערת מערבל עומד עם חיבור משוט.
מרכיבים שתצטרך
שומן ברווז
ציוד שתשתמש בו
בלנדר
קערה
16
מוסיפים את כל עשבי התיבול הקצוצים וגרידת הלימון.
מרכיבים שתצטרך
גרידת לימון
עשבי תיבול
17
מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים במשך 1 דקה עד עשבי תיבול מפוזרים באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
עשבי תיבול
18
מניחים את תערובת עשבי השומן הברווז בקו עבה לאורך הצד הארוך של פיסת ניילון באורך 18 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
שומן ברווז
עוטף
ציוד שתשתמש בו
עטיפת פלסטיק
19
מגלגלים לצינור, מסובבים את הקצוות עד שהם צמודים ואז מכניסים למקרר להתייצבות אך לא מתקשים, 30 עד 40 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גלול
20
החלק את היד מתחת לעור על גבי חזה ההודו כדי להפריד את העור מהשד.
מרכיבים שתצטרך
חזה הודו
21
חותכים את אחד הקצוות מצינור שומן הברווז. סוחטים מחצית מהתערובת מתחת לעור על גבי אחד השדיים ואת הנותרים על השד השני.
מרכיבים שתצטרך
שומן ברווז
22
לאחר שהרגליים התבשלו, הניחו את הטימין והרוזמרין בתבנית הצלייה.
מרכיבים שתצטרך
רוזמרין
טימין
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
23
מניחים את השד על גבי עשבי התיבול. צולים עד שתי הרגליים והשד להגיע לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות פרנהייט, על 2 שעות ו 30 דקות יותר. לאחר שמוציאים את הציפור מהתנור, תנו לה לנוח 15 דקות לפני שחותכים אותה. עכשיו לחפור ויש לי יום נהדר.