עדשים וסלט גזר עם כרוב
עדשים וסלט גזר עם כרוב נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מנה זו מכילה כ 10 גרם חלבון 5 גרם של שומן, וסך הכל 192 קלוריות. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. זמן הכנת המתכון כ 50 דקות. 597 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו עלה דפנה, שמן זית, מלח כשר ופלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו עדשים, גזר ומרק כרוב עם קרם פרש ושמיר, עדשים וסלט כרוב, ו כרוב נבול וסלט עדשים (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים עדשים בסיר גדול ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה. מסננים עדשים ומחזירים לסיר.
מוסיפים גזר, בצל, ציפורן, עלה דפנה, מרק וכפית מלח. מביאים לרתיחה ואז להפחית את החום ומבשלים עד עד עדשים הם מכרז, על 25 דקות.
מניחים עדשים וירקות בקערה גדולה. להשליך ציפורן עלה דפנה. מתבלים לפי הטעם עם פלפל ועוד מלח.
במחבת סאוט בינונית, מחממים שמן זית על חום בינוני עד מנצנץ.
מוסיפים כרוב ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד שמתחילים לרכך, 3 עד 4 דקות.
מוסיפים שום ומבשלים, ערבוב כל הזמן עד ריחני, על 30 שניות. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומוסיפים עדשים.
בקערה קטנה, להקציף יחד שמן זית, חומץ וחרדל. מתבלים במלח ופלפל.
יוצקים ויניגרט מעל עדשים וזורקים לשלב.
מגישים מיד, או מאפשרים להתקרר לשרת קר או בטמפרטורת החדר. סלט יכול להיות מאוחסן במיכל אטום עד 2 ימים במקרר.