עדשים לבנונים, אורז ובצל קרמל (מוג'דרה)
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מזרח מידל, אז תנו הזדמנות ל עדשים לבנוניים, אורז בצל קרמל (Mujadara). המתכון הזה מכסה %24 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 31 גר' של חלבון, 22 גרם של שומן, וסך הכל 517 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-388 היו אומרים שזה פגע במקום. זה עובד טוב כמו מנות ראשונות זולה למדי. אם יש לכם אורז בסמטי, פלפל קאיין, עדשים ירוקות, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 25 דקות. עם כפית ציון של 94% המנה הזאת מעולה. נסו עדשים לבנונים, אורז ובצל קרמל (מוג'דרה), M ' Juddarah-עדשים ואורז עם בצל מקורמל, ו Megadarra (עדשים חומים ואורז עם בצל מקורמל) (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
לזרוק את העדשים לסיר בינוני. מלא עם מספיק מים קרים כדי לכסות את העדשים על ידי סנטימטר בערך. מביאים אותו לרתיחה מעל חום בינוני גבוה, ואז להפוך לרתיחה ומבשלים עד העדשים הם מכרז אבל לא רגשני, על 20 דקות.
בינתיים, כמו עדשים לבשל, לתפוס מחבת גדולה. פופ זה על חום בינוני גבוה ולהוסיף את השמן. אפשר לשמן להתחמם לרגע, ואז טיפה בזרעי הכמון וגרגירי פלפל סדוקים ומבשלים, רועד את המחבת מדי פעם עד שזרעי הכמון להכהות מגע, על 1 דקה.
מוסיפים את הבצל, מפזרים קורטוב מלח ומבשלים עד שהם הופכים חום קרמל כהה, ערבוב לעתים קרובות. זה ייקח בערך 15 דקות. להתיז את הבצלים עם קצת מים אם הם נדבקים לתחתית המחבת. אתה יודע שהם נעשים הן על ידי צבע הערמונים העמוק שלהם ועל ידי קריספיות קלה המתפתחת על חלק מהבצלים.
באמצעות כף מחוררת או מרית, להסיר כמחצית הבצלים לצלחת מרופדת בנייר מגבת; אלה לקישוט מאוחר יותר.
מפזרים את כמון הקרקע, קאיין ולאחר מכן להוסיף את מקל הקינמון; לטגן על 1 דקה.
מוסיפים את האורז ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות (אבל בעדינות, כך שאתה לא לשבור את האורז!) עד כמה גרגרי אורז מתחילים חום. במהירות, מוסיפים את העדשים המבושלים, 3 כוסות מים ו 1 1/2 כפיות מלח; מביאים לרתיחה. הפעל את החום עד נמוך, כך המחבת היא בבית מבשלים, לכסות ולבשל 30 דקות. המים צריכים להיות התאדו לחלוטין ואורז צריך להיות רך. (אם יש עדיין יותר מדי מים בתחתית, לשים את המכסה בחזרה על ומבשלים עוד 5 דקות.)
כבה את החום, לשמור על המכסה, ולאפשר את האורז קיטור ללא הפרעה במשך כ 5 דקות.
בינתיים, טוסט צנוברים, אם באמצעות, במחבת קטנה על אש בינונית נמוכה, רועד לעתים קרובות, על 5 דקות.
מגישים עם בצל מקורמל שמורות, צנוברים קלויים, אם שימוש, וסחיטה קטנה של מיץ לימון. אני גם אוהב להגיש את זה עם כמה גושים של יוגורט יווני.