עוגת לימון-קישואים פאונד
מנה אחת מכילה 307 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. אם יש לך אבקת סוכר, מיץ לימון, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-45 דקות. נסו עוגת לימון פאונד עם פרוסות לימון מסוכרות, עוגת לימון פאונד עם זיגוג דבש לימון, ו עוגת לימון קילו עם זיגוג לימון חמצמץ (מתכונים דומים).
הוראות
תנור חום כדי 177°. גריז 12 כוס מחבת עוגת צינור מחורץ עם התקצרות; קמח קל.
בקערה בינונית, מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח עם כפית; להפריש.
בקערה גדולה, לנצח 1 כוס חמאה עם מיקסר חשמלי על מהירות בינונית על 2 דקות או עד שמנת. הכה ב 2 כוסות אבקת סוכר.
מוסיפים ביצים, אחד בכל פעם, מכים היטב לאחר כל תוספת.
מוסיפים תערובת קמח לתערובת חמאה לסירוגין עם חלב, מכים היטב במהירות נמוכה לאחר כל תוספת. הכה במהירות נמוכה 1 דקה. מערבבים במיץ לימון, קליפת לימון וקישואים. כף למחבת.
אופים 50 עד 60 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב 15 דקות במחבת.
הסר מחבת על צלחת הגשה. מגניב לגמרי, בערך 1/2 שעות.
ב 1-סיר ליטר, לחמם את כל החומרים זיגוג רק כדי רותחים מעל חום בינוני, ערבוב כל הזמן; להסיר מן החום.
תן לעמוד 30 דקות עד מעובה מעט.