עוגת מרנג לימון עם קרום גרהם הוא צמחוני קינוח. מנה זו מכילה סביב 7 גר' של חלבון, 13 גרם של שומן, וסך הכל 286 קלוריות. מתאים ל-10 מנות. זמן הכנת המתכון כ 4 שעות ו-35 דקות. גשו לסופר וקנו קמח מלא, חלבונים, קמח ללא כתמים, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו עוגת מרנג לימון עם קרום קרקר גרהם, עוגת לימון אוכמניות עם קרום קרקר גרהם, ו פאי לימון ולימון עם ציפוי קרקר שוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים תנור ל 375°. תחתית חמאה וצדדים של צלחת עוגת זכוכית בקוטר 9 אינץ'. מערבבים הראשון 4 מרכיבים בקערה בינונית כדי להתמזג. בהדרגה להוסיף חמאה, ערבוב עד לגושים לחים טופס. לחץ על הבצק באופן שווה על הצדדים התחתונים ומעלה של צלחת עוגה מוכנה.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)
48 עד 56 סוכריות מצילות חיים
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
אופים קרום עד חום זהוב המשרד לגעת, על 20 דקות. לשמור על טמפרטורת התנור.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
1
בינתיים, להקציף סוכר קורנפלור בסיר בינוני כבד עד לא גושים להישאר. בהדרגה להקציף במיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כל פלפל ירוק בינוני, צהוב מתוק, אדום וכתום, חתוך לז'וליינה
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
2
הוסף ביצים 1 בכל פעם, לטאטא להתמזג היטב לאחר כל תוספת. מערבבים קליפת לימון מגורד דק.
מרכיבים שתצטרך
אגסי בארטלט או ד'אנג'ו
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
3
תערובת להקציף כל הזמן על חום בינוני עד מילוי מתעבה רותחים.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
4
הסר מהחום; להקציף כדי להחליק במידת הצורך.
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
5
העברת מילוי לקרום מוכן. חלק עליון.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
1
באמצעות מיקסר חשמלי, להכות חלבונים ביצה, שמנת של טרטר, ומלח גס בקערה גדולה עד מוקצף. עם ריצת מיקסר, בהדרגה להכות בסוכר. המשך להכות עד נוקשה ומבריק.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגיות חמאת בוטנים
מלח גס
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מורחים מרנג על מילוי חם, מרנג איטום לקרום בקצוות. שימוש במרית, יוצר פסגות ומערבולות במרנג.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
3
לאפות עוגה עד מרנג הוא חום זהוב, על 15 דקות. עוגה מגניבה לגמרי על המדף.