תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת שכבות שוקולד. מנה אחת מכילה עד 9 גר' של חלבון, 72 גרם של שומן, וסך הכל 1015 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 16 מנות סועדים.. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 3 שעות. גשו לסופר וקנו חמאה, ברנדי, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 30% המנה הזאת לא כל כך סופר. מתכונים דומים: כמהין שוקולד לבן ועוגת שכבות שוקולד, עוגת שוקולד עם ציפוי גנאש וביצי פסחא כמהין שוקולד, ו עוגת כמהין שוקולד.
הוראות
1
Preheat the oven to 35
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
2
Butter two 15-by-12-inch jelly roll pans and line the bottoms with parchment paper. In a medium saucepan, melt 6 ounces of the chopped chocolate with the butter and vanilla over very low heat, stirring gently.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
סוכריות מגוונות וקרקרים קטנים בצורת דובי דבש, אופציונלי
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
20 תותים טריים, ללא קליפה
5
Let cool slightly, then whisk the mixture into the melted chocolate.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
6
Whisk in the crme frache.
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
7
In a large bowl, using an electric mixer, beat the whole eggs, egg yolks and both sugars at medium speed until pale and fluffy, about 5 minutes. Beat in the chocolate mixture. In a medium bowl, whisk the flour with the baking soda, baking powder and salt and transfer to a sifter or a sieve. Sift the dry ingredients and fold into the cake batter with a large spatula until fully incorporated.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קליפה סגולה
תערובת עוגה טבעית באריזה
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
Spread the batter evenly between the prepared pans and sprinkle with the remaining 4 ounces of chopped chocolate.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
20 עד 25 עלי תרד שלמים
9
Bake the cakes in the lower and middle third of the oven for 25 to 30 minutes, until the centers spring back when lightly pressed; shift the pans halfway through baking.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
Let the cakes cool completely in the pans.
11
In a medium bowl set over a medium saucepan of simmering water, melt the white chocolate.
Add the heavy cream and butter to the saucepan and heat until the butter is melted and small bubbles appear around the edges.
מרכיבים שתצטרך
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
15
Whisk the hot cream mixture into the white chocolate. Set the bowl in a cool place until the ganache is firm enough to hold its shape, at least 1 hour.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית בתוספת 2 כפות חמאה, מחולקת
ופלים מיניאטוריים של וניל
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
Let stand for 2 to 3 minutes, until the chocolate has melted, then whisk until smooth. Set the bowl in a cool place until the ganache is firm enough to hold its shape, at least 1 hour.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
In a medium saucepan, melt the chocolate over very low heat, stirring frequently. In a small saucepan, whisk together the granulated sugar, corn syrup, cocoa and water and bring to a boil, whisking constantly.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס נשיקות הרשי
מבחר זרקות צבעוניות או סוכר צבעוני
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
Add the cooled chocolate mixture. At low speed, beat in the confectioners' sugar.
מרכיבים שתצטרך
רול-אפ פירות צהוב
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
24
Cut out a 5-by-11-inch cardboard rectangle.
25
Place a sheet of parchment or wax paper over each cake and top with a flat cookie sheet or cutting board. Invert the cakes and remove the pans. Keeping the paper attached, trim each cake to an even 15-by-11-inch rectangle, then cut each cake into three 5-by-11-inch rectangles; you will have 6 rectangles.
מרכיבים שתצטרך
גליל פירות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
שרימפס מוקפץ
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
26
Spoon a small dollop of the chocolate frosting onto the cardboard rectangle and transfer one cake rectangle to it; peel off the paper. This will be the base.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
27
Spread half of the white chocolate ganache on the base and top with another cake rectangle; peel off the paper.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית בתוספת 2 כפות חמאה, מחולקת
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
28
Spread half of the dark chocolate ganache on the cake and top with another cake layer, peeling off the parchment.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד מריר
20 עד 25 עלי תרד שלמים
29
Spread with 1 1/4 cups of the chocolate frosting. Repeat with 2 more layers, peeling the parchment off the cake rectangles and spreading them with the remaining white chocolate ganache and dark chocolate ganache. Keep the sides even as you build the cake by smoothing them out with a metal cake spatula. Top with the final cake rectangle and peel off the parchment. Coat the sides and top of the cake with a smooth layer of chocolate frosting; refrigerate briefly to set the frosting.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).
1 כפית בתוספת 2 כפות חמאה, מחולקת
שוקולד מריר
1 ממתק חמוץ בריטה תמנון
20 עד 25 עלי תרד שלמים
ציוד שתשתמש בו
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
30
Spread the remaining frosting over the cake and garnish with the chocolate shavings. Carefully transfer the cake (on its cardboard base) to a platter and refrigerate until firm. Using a hot knife, cut the cake into slices while cold and let come to room temperature before serving.